Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije
izgubio i posao i spor protiv firme

Poslodavac mu čak 13 puta produžio ugovor o radu – sve po zakonu

Ovaj tekst je objavljen u tiskanom izdanju Podravskog lista

Jedan radnik s područja Ludbrega ipak neće moći reći da ima ugovor za stalno, nakon što mu je poslodavac čak 13 puta produživao ugovor o radu na određeno, da bi mu za vrijeme posljednjeg odbili produžiti za vrijeme kad je bio na bolovanju. Odlučio je zbog toga tužiti poslodavca, inače firmu iz Vranjica koja posluje na širem ludbreškom području. Spor je izgubio i sad je ostao bez posla te još mora platiti 500 eura za troškove postupka.

– U firmi sam 11. svibnja 2020. sklopio ugovor o radu na određeno vrijeme od 12. svibnja 2020. do 12. lipnja 2020. i to zbog povećanog obujma posla za obavljanje poslova radnog mjesta „transportni radnik“. Nakon prvog ugovora zaključio sam s istim poslodavcem još daljnjih 13 ugovora o radu na određeno vrijeme, posljednji zaključno 19. svibnja 2022. do 25. lipnja 2022. – kazao je ovaj radnik koji se tijekom posljednjeg ugovora nalazio na bolovanju, pa mu kasnije firma više nije produživala ugovor o radu nego su zaposlili drugoga.

Firma u kojoj je radio priznala je kako su sklopili 14 uzastopnih ugovora, no osporavali su da se radilo o stalnom poslu. Isto tako, rekli su da nije istina da mu nije produžen jer je bio na bolovanju.

– S njim smo zaključivali ugovor o radu na određeno vrijeme jer nismo mogli vremenski predvidjeti potrebu za sklapanjem ugovora o radu s tužiteljem. Potreba za radom tužitelja bila je stalna kroz ranije razdoblje isključivo zbog nastalog obujma posla – pravdali su se i rekli da je to ovisilo o mnogo čimbenika. Ističu kako su zbog svega bili prisiljeni razmatrati i mogućnost smanjenja broja radnika, a nakon prestanka rada tužitelja, kažu, nisu zaposlili drugu osobu.

FOTO: ilustracija

Halo, Podravski!

Imate priču, vijest, fotku ili video?
Nešto vas muči ili želite nešto/nekoga pohvaliti?
Javite nam se!

Za nove klupe i kućice, sadnju stabala i voćaka...

Dobili 20 tisuća eura za poboljšanje uvjeta u dječjem vrtiću

Proslava Dana općine Legrad

Velika svečanost u Kutnjaku, stigao i Milanović

Zemljište i objekt kupila tvrtka iz Zagreba

Završena trakavica oko nekretnina Dinama iz Apatije

Studentima omogućili stručnu praksu

Podravka i Veleučilište u Križevcima sklopili suradnju

Uoči Dana općine Đelekovec

Postavljena nova stolarija u Domu, na zgradu Općine instalirani solarni paneli

Podravski na mjestu događaja

UPRAVO Sudar teretnjaka i automobila, ozlijeđenu vozačicu odvezla hitna

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI