Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije
POKUŠAJ UBOJSTVA Državno odvjetništvo žalilo se na presudu od dvije godine zatvora

Posvađali se u kafiću pa braću umalo usmrtio nožem

Županijsko državno odvjetništvo u Varaždinu odlučilo se žaliti na prvostupanjsku presudu Županijskog suda u Varaždinu, kojom je 26-godišnjak za napad nožem na dva brata u Ludbregu osuđen na dvije godine zatvora. Prošle je godine Županijski sud u Varaždinu napadača proglasio krivim zbog počinjenja kaznenog djela pokušaja ubojstva u prekoračenju granica nužne obrane zbog čega je osuđen na kaznu zatvora u trajanju od dvije godine dok je 26-godišnjak oslobođen optužbi za počinjenje kaznenog djela pokušaja teške tjelesne ozljede.

Prišao im s leđa

– Žalba je podnesena zbog povrede zakona, pogrešno utvrđenog činjeničnog stanja i zbog odluke o kazni. Državno odvjetništvo smatra da je sud pogrešno zaključio da se okrivljenik nalazio u nužnoj obrani jer prema utvrđenom činjeničnom stanju proizlazi da žrtve nisu poduzele nikakav napad na okrivljenika pa se ovaj nije ni imao od čega braniti. U žalbi se predlaže da se okrivljenika osudi na strožu kaznu – stoji u priopćenju Odvjetništva, a ovaj jezivi događaj je prije nešto više od godine dana šokirao Ludbreg. Optužnicom se 26-godišnjaka teretilo da je u noći 22. siječnja u Ulici Augusta Šenoe u Ludbregu s leđa prišao braći staroj 23 i 26 godina. Oni su hodali ulicom, a 26-godišnji napadač im je oštrim šiljastim predmetom zadao više uboda. Mlađeg brata je dva puta ubo u prsni koš i jednom u lijevu nogu, nanijevši mu iznimno teške ozljede i to s ciljem da ga usmrti. Potom je napao starijeg brata kojem je zadao porezotinu u donjem dijelu trbuha, nanijevši mu lakšu tjelesnu ozljedu s ciljem da ga teško ozlijedi.

Napad se dogodio u Šenoinoj ulici

Nemili događaj

Visoki kazneni sud Republike Hrvatske sada će odlučivati o žalbi Županijskog državnog odvjetništva u Varaždinu, a kako je neposredno nakon napada pisao Podravski list, sva tri mladića su uoči ovog nemilog događaja zajedno bili u kafiću. Već u tom ludbreškom kafiću došlo je do nekih razmirica i svađa između braće s jedne i 26-godišnjeg optuženika s druge strane. Tijekom obračuna ozlijeđen je i 26-godišnji napadač, a prije nasrtaja nožem, pisao je tada Podravski list, došlo je do ozbiljne svađe i fizičkog sukoba između trojice vinovnika događaja. Nakon konflikta u kafiću, braća su krenula za 26-godišnjakom, no pokazao se da on kod sebe imao nož s kojim ih je umalo lišio života.

Halo, Podravski!

Imate priču, vijest, fotku ili video?
Nešto vas muči ili želite nešto/nekoga pohvaliti?
Javite nam se!

INTERESA ZA KUPNJU ČRNE GORE NEMA

Hrvatske šume smanjile cijenu, ali uzalud. Kultni restoran ponovno ide u zakup

ĐURĐEVAČKI VIJEĆNICI ODLUČILI

Plaće djelatnicima gradske uprave idu gore, onima s visokom stručnom spremom i za 20 posto

VAŽNA OBAVIJEST TRGOVAČKOG LANCA

Konzum iz prodaje povlači suhomesnati proizvod poznate kompanije. Svim će kupcima biti vraćen novac

Nema napretka u pregovorima oko povećanja plaća, i sindikat i osnivač čvrsti u stavovima

Mirenje propalo, odluka o štrajku u križevačkom vrtiću odgođena za petak

DRUŽENJEM U ŠTAGLJU TRI IGRAČICE OPROSTILE SE OD PODRAVKE

Larissa Kalaus odlazi u Mađarsku, Lea Franušić u jaku rumunjsku ligu

PALETA "TLAKAVACA" PALA S TERETNOG VOZILA

VIDEO Betonski opločnici rasuli se po državnoj cesti, policija regulira promet


Search

Upišite pojam koji želite pretraživati