MISLI NA ZDRAVLJE

Prestanete li ju jesti snizit ćete kolesterol i krvni tlak: Evo o kojoj je namirnici riječ

Povišene razine triglicerida mogu povećati rizik od bolesti srca i moždanog udara, posebno kod osoba s visokim kolesterolom i krvnim tlakom. Prema riječima kardiologa, smanjenje konzumacije crvenog mesa može značajno pomoći u snižavanju krvnog tlaka i kolesterola, prenosi Index.

Dakle, prema kardiolozima, ako želimo očuvati zdravlje srca, trebamo izbjegavati crveno meso.

>>> Žene starije od 50 godina trebale bi izbjegavati ove tri namirnice <<<

– Crveno meso, poput odreska, može povećati rizik od hipertenzije i visokog kolesterola. Visoki udio zasićenih masti u većini odrezaka povećava razinu kolesterola, dok je natrij, posebno onaj u začinima, poznati čimbenik rizika za visoki krvni tlak – kaže kardiolog dr. Cheng-Han Chen za Parade, a prenosi Index.

Postoji mnogo drugih izvora proteina koji ne ugrožavaju zdravlje srca. Dr. Ni preporučuje nemasno meso, kao što su piletina i puretina te hranu poput lososa i tune, jaja, orašaste plodove, sjemenke, grah, leću…

FOTO ilustracija

Halo, Podravski!

Imate priču, vijest, fotku ili video?
Nešto vas muči ili želite nešto/nekoga pohvaliti?
Javite nam se!

MISLI NA ZDRAVLJE

Ovo je meso najgore za kolesterol

CRVENI KRIŽ U PROSINCU PODIJELO GOTOVO PET TONA HRANE:

“Zahvaljujući brojnim donacijama uljepšali smo blagdane 400 obitelji”

VAŽNA OBAVIJEST

Državni inspektorat upravo objavio: “Ovaj se prehrambeni proizvod povlači iz prodaje zbog norovirusa”