Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije
Prema riječima gradonačelnika, problem bi uskoro trebao biti riješen

Problemi u najnaseljenijem gradskom kvartu: Parking je gotovo nemoguće pronaći, a gradi se i nova zgrada

Ovaj tekst je objavljen u tiskanom izdanju Podravskog lista

Kvart oko Ulice Augusta Šenoe u Ludbregu vjerojatno je najnaseljeniji u gradu, što u posljednje vrijeme stvara velike probleme mještanima istoga. Tamo se nalaza stambene zgrade, ali i vrtić. Kako su gotovo svi stanovi popunjeni, a brojne obitelji imaju i po dva automobila, pojavio se veliki problem s parkiranjem. U popodnevnim satima, kada većina ljudi dođe s posla, vlasnici stanova koji s posla dođu nešto kasnije više nemaju kamo parkirati. Kako smo doznali, neki od njih čak su dobili i policijske kazne jer su vozilo iz očaja ostavili na pješačkoj stazi. Osim stambenih zgrada, na toj se lokaciji nalazi i vrtić, a ujutro i popodne nastane prava „krkljaža“. To je posebno osjetljiva situacija jer se tamo tada kreće mnogo djece. Osim spomenutog problema mještana ovog kvarta, posebno su zabrinuti što se odmah pored vrtića gradi nova stambena zgrada.

– Već i ovako je znanstvena fantastika pronaći parkirno mjesto u ovom kvartu, posebice poslijepodne. Moramo voziti pravi slalom da se uopće probijemo po cesti, a sada ako dođe još 20 ili 30 auta…. Nama nisu dali da napravimo balkone na zgradi jer bi to narušilo izgled, a sad se gradi zgrada u prenapučenom kvartu – naveo je Tihomir, jedan od stanar ovog kvarta. Poslali smo upit ludbreškom gradonačelniku Dubravku Biliću kako bi nam rekao što gradska uprava planira napraviti u vezi ovog problema. Prema riječima gradonačelnika, problem bi uskoro trebao biti riješen.

– Vezano na parking za buduću zgradu na čkbr. 962 k.o. Ludbreg u Ulici Augusta Šenoe, unutar prostora predmetne čestice predviđena su parkirališna mjesta za stanare. Grad Ludbreg ujedno, na prijedlog stanara navedene ulice, planira urediti parkiralište na čkbr. 951/1, k.o. Ludbreg na čestici iza zgrada s kućnim brojevima 1,3 i 5, a za što je u izradi prijedlog rješenja i troškovnika za navedene radove – naveo je gradonačelnik Dubravko Bilić.

FOTO Nikola Wolf

Halo, Podravski!

Imate priču, vijest, fotku ili video?
Nešto vas muči ili želite nešto/nekoga pohvaliti?
Javite nam se!

JEZIV SLUČAJ NASILJA U OBITELJI

Nezaposleni nasilnik (23) iz okolice Križevaca vukao baku za uši jer mu ne da novac

investicija vrijedna 67 tisuća eura

FOTO Kozarevac dobiva novi kružni tok u središtu naselja

UMIROVLJENI BRANITELJ NAJVEĆI JE PROIZVOĐAČ TREŠANJA U KRIŽEVAČKOM KRAJU

VIDEO Dragutin ima čak tisuću stabala trešanja. Mraz mu je ove godine uništio dvije trećine prinosa

ISPRAVLJENA NELOGLIČNOST ZA PODRAVSKOJ MAGISTRALI

FOTO Stjepan: “Zahvaljujući Podravskom, izmijestili su znakove s nogostupa”

OPĆINA FERDINANDOVAC PROSLAVILA DAN OPĆINE

FOTO/VIDEO Maletić: Više od 30 mladih obitelji zadržali smo u Ferdinandovcu, a otvorili smo i novu odgojnu skupinu u vrtiću

LOŠE PROLJETNE IGRE ZNAČAJNO UTJECALE NA PREMIJE OD TV PRAVA

Slaven u drugom dijelu sezone ostao bez gotovo 200 tisuća eura


Search

Upišite pojam koji želite pretraživati