Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije
KUHINJA

Profesionalni kuhar otkrio kako ispržiti luk, a da ne smrdi cijela kuća! Samo dodajte ovaj sastojak..

Ovaj vrlo koristan trik koriste mnogi profesionalni kuhari. Naime, zbog mirisa koji se oslobađa za vrijeme dinstanja, priprema jela koja u sebi sadrže luk mnogima baš i nije omiljena. Prilikom dinstanja dominirat će miris luka, koji će se uvući u cijelu kuću, kosu i odjeću i nećete ga se baš tako brzo riješiti.

Glavni je krivac za ovaj neugodni miris oslobađanje sumpora iz luka, do čega dolazi zbog termičke obrade ovog povrća. Međutim, postoji način kako izbjeći ovaj miris, a trik je upravo u sodi bikarboni. Nakon sjeckanja luka, potrebno je spustiti ga u tavu s kipućim uljem i jednom čajnom žlicom sode bikarbone, a ukoliko se radi o većoj količini luka odnosno više od pola kile, potrebno je dodati jušnu žlicu sode bikarbone.

Dobra je stvar da će se na ovaj način luk i zgusnuti pa je moguće izbjeći korištenje zaprške, jer će soda bikarbona lijepo zgusnuti luk i postići isti efekt.

FOTO: ilustracija

Halo, Podravski!

Imate priču, vijest, fotku ili video?
Nešto vas muči ili želite nešto/nekoga pohvaliti?
Javite nam se!

PRESELILI NA SUSJEDNU ADRESU

Novi Robin market u Sokolovcu

U SURADNJI SA SREDNJOM MEDICINSKOM ŠKOLOM

Učili o zdravoj prehrani pa praksu odradili u Marijaninom vrtu na desetak kvadrata

Praznika rada u Koprivnici

VIDEO Prljavo kazalište raspjevalo i rasplesalo prepun Zrinski trg

Cjelodnevno druženje i tradicionalno natjecanje povodom praznika rada

FOTO “Kumica” skuhala najbolji grah

praznik rada u ludbregu

FOTO Vrijedni kuhari pripremili 300 porcija vrhunskog graha

NOVOVIROVSKA FIŠIJADA

FOTOGALERIJA Skuhano 300 litara fiša, a najbolje kuhare imala je ekipa Dva kuma


Search

Upišite pojam koji želite pretraživati