Proslavljen prvi rođendan gradskog Muzeja

Prije godinu dana u sklopu Centra za kulturu i informiranje Dragutin Novak osnovan je Muzej grada Ludbrega koji je danas smješten na tri lokacije, a to su   Arheološki park ‘Iovia’, dvorac Batthyany, Bakina hiža i Dedekov dvor. Sve lokacije imaju jedan zajednički cilj, očuvati bogatu ludbrešku povijest. Upravo povodom prvog rođendana organiziran je Dan otvorenih vrata.

– Muzej grada Ludbrega slavi svoj prvi rođendan nakon skoro dvogodišnjeg nastojanja da se postupak registracije u Ministarstvu kulture i medija privede kraju. Prvo je bila opsežna obrada prikupljene građe i njena zaštita kao materijalno kulturno dobro. Veliku pomoć u tom stručnom dijelu pružila nam je Venija Bobnjarić Vučković. Bez tog prvog koraka ne može se učiniti ništa. Nakon toga smo poslali sve dokumente propisane Zakonom o muzejima i Pravilnikom o sadržaju i načinu vođenja muzejske dokumentacije o muzejskoj građi u Ministarstvo. Taman kad misliš da si sve poslao što je propisano zakonom, stiže telefonski poziv, ‘da sve je u redu’ samo bismo trebali još ovo što ste napisali u propisanom obrascu da nam napišete na memorandumu kao dopis – objašnjava ravnatelj Branko Dijanošić.

Facebook
Twitter
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI