Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije
proširenje dviju ulica, 900 tisuća eura za pješačko - biciklističke staze

Provjerili smo što će se sve graditi i projektirati u 2024. godini

Ovaj tekst je objavljen u tiskanom izdanju Podravskog lista

KRIŽEVCI – Iz gradske bi blagajne za izgradnju komunalne infrastrukture ove godine trebalo biti izdvojeno nešto više od 2.4 milijuna eura. U okviru programa Rješavanje imovinskopravnih odnosa i priprema projektne dokumentacije za građenje komunalne infrastrukture osigurana su sredstva u ukupnom iznosu 450.000 i to je jedna od najvećih stavki u ovom programu. Radi se o nabavci zemljišta u koje će se uložiti 300.000 eura i to ponajviše za izvlaštenje HEP-ovog zemljišta za parkiralište te otkup parcela za produženje

Ulice Franje Tuđmana. Značajan iznos i to od 150.000 eura upotrijebit će se za pribavljanje projekata i druge dokumentacije. Tako će se taj novac uložiti za projektiranje nastavka Ulice S. Radića, rekonstrukciju Trga Sv. Florijana i dijela Zagrebačke ulice, ulice Ljudevita Gaja te Glavnog projekta za Intermodalni terminal. Za građenje i modernizaciju nerazvrstanih cesta u prigradskim ulicama i naseljima Novaki Ravenski, Gornje Vine, Balatin i Sv. Martin – Brckovčina će se, nakon što se odradi projekt aglomeracije, uložiti 300.000 eura, a za rekonstrukciju ceste u Ulici Stjepana Radića, i to za makadamski dio ulice, osigurana su sredstva u iznosu 300.000 eura. Najveća stavka pripremljena je za izgradnju pješačko–biciklističkih staza u iznosu 900.000 eura.

– To se odnosi na staze u ulicama Koruška, Markovićeva, Tomislavova te Strossmayerov i Nemčićev trg i ulicu Ivana Zakmardija Dijankovečkog – naveli su iz gradske uprave. Za unaprjeđenje postojećih pješačko–biciklističkih staza previđeno je 200.000 eura i to za u Ulicu bana J. Jelačića i Franje Račkoga.

Za uređenje javnih zelenih površina, točnije za dječja igrališta u gradu i okolnim naseljima, izdvojit će se 80.000 eura, a za 50 tisuća eura izradit će se novo autobusno stajalište u Bukovju. Što se tiče javne rasvjete, ona će se za 50.000 eura iznova izraditi u Ulici Stjepana Radića.

FOTO Nikola Wolf

Halo, Podravski!

Imate priču, vijest, fotku ili video?
Nešto vas muči ili želite nešto/nekoga pohvaliti?
Javite nam se!

POZITIVNI TRENDOVI TRŽIŠTA RADA U NAŠOJ ŽUPANIJI

Snažno porasla potreba za radnicima, nezaposlenost pala

Proslava dana općine Sveti Đurđ i blagdana Sv. Juraja

FOTO/VIDEO Načelnik Jany: Širimo vrtić, gradimo Dom za starije i imamo najbolje vatrogasce u županiji

analiza izbornih rezultata u našoj županiji

Jakšić bi mogao postati novi šef SDP-a, a HDZ nakon Gregura opet imati župana

prijevara u tijeku

Porezna uprava upravo objavila važno upozorenje za sve građane

KORISNE INFORMACIJE

Evo tko sve ima pravo na besplatno dopunsko zdravstveno osiguranje

RASPISAN NATJEČAJ ZA SANACIJU TRAVNJAKA

Još dvije utakmice i hibrid odlazi u povijest. Za Slaven je bio vrlo nesretan zadnjih godina…


Search

Upišite pojam koji želite pretraživati