Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije
NEPOVEZANOST

Putnici se muče: Koprivnicu i Bjelovar povezuje samo jedna izravna željeznička i niti jedna autobusna linija

Ovaj tekst je objavljen u tiskanom izdanju Podravskog lista

Bjelovar i Koprivnica dva su grada podjednaka po broju stanovnika i po veličini. Prijestolnice Bilogore i Podravine jedna su od druge udaljene tek četrdesetak kilometara i cestom se od Koprivnice do Bjelovara i obrnuto automobilom stiže nakon 45 minuta lagane vožnje. Postoji više pravaca kojima vozači prometuju između ova dva grada jer, dok neki prakticiraju ići preko Virja pa na Miholjanec, Donje Zdjelice i Babotok, drugi idu na Novigrad Podravski, Javorovac pa Donje Moste i Kapelu. Najkraći je put pak onaj preko Jagnjedovca pa na Zrinski Topolovac, ali cesta je tim pravcem najgora. Najveći problemi nastaju kada onaj koji mora iz Koprivnice za Bjelovar nema osobno vozilo.

– Trebao sam ići iz Bjelovara u Koprivnicu, a neko vrijeme nemam automobil pošto mi je na popravku i planirao sam autobusom ili vlakom. No, odustao sam kad sam shvatio da su veze između ova dva grada jako loše, gotovo nikakve – pažnju nam je na ovaj problem skrenuo jedan čitatelj, a pokazalo se da između Koprivnice i Bjelovara postoji tek jedna direktna veza.

I to vlakom koji iz Bjelovara za Koprivnicu vozi preko Grginca, Sirove Katalene, Kloštra Podravskog pa natrag za Kalinovac, Đurđevac, Virje i Novigrad Podravski. Vrijeme putovanja ovom linijom traje nešto više od sat i pol. Inače postoji još nekoliko veza, no tada se mora presjedati.

– Bjelovar i Koprivnica povezani su s 11 vlakova, od čega je jedna linija direktna, dok na tri linije putnici presjedaju u kolodvoru Križevci te je udaljenost 62 kilometra, a vrijeme putovanja je oko 80 minuta. Postoji i sedam linija na kojima presjedaju u kolodvoru Kloštar, a udaljenost je u tom slučaju 64 kilometra, dok je vrijeme putovanja oko 95 minuta – otkrili su iz HŽ Putničkog prijevoza, koji je proveo analizu tokova putnika i zbog malog broja zainteresiranih i prevezenih putnika nije u planu proširenje prijevozne ponude na ovoj relaciji.

-Redovna cijena između Bjelovara i Koprivnice preko Kloštra i Križevaca iznosi 5,67 eura, a za umirovljenike iznosi 2,84 eura, dok djeca i učenici osnovnih i srednjih škola ostvaruju besplatna putovanja sve do 31. prosinca 2024. godine – ističu iz HŽPP-a, a kada je u pitanju autobusni prijevoz, situacija je još gora. – Nemamo nijednu izravnu liniju od Bjelovara do Koprivnice ni iz Koprivnice u Bjelovar  – kazali su nam na Autobusnom kolodvoru u Bjelovaru otkrivši da oni koji u ovom pravcu planiraju autobusom moraju presjedati u Vrbovcu, Križevcima ili Đurđevcu.

FOTO ilustracija

Halo, Podravski!

Imate priču, vijest, fotku ili video?
Nešto vas muči ili želite nešto/nekoga pohvaliti?
Javite nam se!

vrući županijski 'mercato'

Drnjančani Starigradu oteli najvećeg bisera, ovi uzvratili s pet novih imena, pojačale se i Močile

SAVJETI

Ako želite triput više plodova u svom vrtu, pospijte biljke ovim sastojkom

MAČKA ĐURĐA I PAS BEZ ŠAPE ĐURO ODLIČNO SE SLAŽU

VIDEO Božidar: “Mislim da je moja Đurđa dvospolac. Ima muški i ženski spolni organ”

VEĆ GODINAMA MUČI JU OSTEOPOROZA

VIDEO Marija: “Ne dam se makar me kosti bole, a čak sedam puta su me operirali”

otkrivaju se karte

Lepinjica u Azerbajdžan, želje bivši slavenaši, ali i dobro poznata krila. Evo tko je sve u igri

Nastavili tradiciju

FOTO Svetom misom i paljenjem krijesa proslavili Ivanje


Search

Upišite pojam koji želite pretraživati