Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije
KOMENTAR UREDNIKA

Renato, nema nikakve urote. Jednostavno mislimo da ne znaš raditi posao za koji te plaćamo

piše: Mladen Švaco, glavni urednik Podravskog lista

Ako ste dovoljno hrabri da javno iznesete svoje mišljenje o radu koprivničke turističke zajednice, omalovažavanje, prostačko vrijeđanje i optužbe za urotu jedino je što možete očekivati kao reakciju na svoje mišljenje od direktora te zajednice, Renata Labazana. Ako ne vjerujete, onda pitajte našu novinarku Sonju Badalić pa ćete iz prve ruke doznati kako joj je Labazan čestitao Dan žena. Sonja je, naime, Labazanu poslala upit zašto je u prosincu prošle godine registrirao obrt kojeg je nazvao Renesansni festival, odnosno zašto se njegov obrt zove isto kao i kostimirana manifestacija koju organizira koprivnička turistička zajednica čiji je on direktor.

Umjesto suvislog odgovora, Sonja je dobila niz osobnih uvreda, ali i optužbi za sudjelovanje u uroti protiv Labazana i Renesansnog festivala koju, po njegovim riječima, već godinama vodi Podravski list i njegov osnivač Mladen Švaco, odnosno ja, koji pišem tekst koji upravo čitate. Zašto je Sonja Badalić uopće zvala Labazana i poslala mu pismeni upit o osnivanju obrta? Ne zato što je Labazan otvorio obrt, ne zato što mislimo da on nema pravo imati obrt ili poduzeće, nego zato što je svoj obrt nazvao Renesansni festival. Da Martina Dalić registrira obrt i nazove ga Vegeta-dodatak jelima, i nju bismo pitali zašto je svoj obrt nazvala po najpoznatijem proizvodu tvrtke na čijem je čelu, što misli raditi s tim obrtom i kakvu poruku time šalje javnosti. Da je Labazan svoj obrt nazvao Podravski motivi, poslali bi mu isti upit, ali da ga je nazvao bilo kako drugačije, odnosno da naziv obrta nema ime kao i manifestacija koju organizira turistička zajednica kojoj je on na čelu, to nas sigurno ne bi zanimalo.

Kakvu nam poruku šalje direktor turističke zajednice kad svojem obrtu da ime Renesansni festival, zašto ga je baš tako nazvao i je li moralno svoj obrt nazvati imenom turističke manifestacije koja se već dvadeset godina financira javnim novcem? To je ukratko ono što smo htjeli doznati od Labazana, a prvenstveno smo dobili niz uvreda i bespredmetnih optužbi. Dakle, ne postoji nikakva urota protiv Renata Labazana i Renesansnog festivala u kojoj sudjeluju Podravski list, Mladen Švaco i redakcija Podravskog lista. Postoji mišljenje i postoje činjenice koje govore da u Koprivnici nema ni turizma ni turista. Ne postoji logičko objašnjenje zašto se koprivnički turizam povezuje sa srednjim vijekom, pa uz Renesansni festival imamo i Srednjovjekovni Božićni sajam. Niti u Koprivnici imamo velebni srednjovjekovni dvorac, niti imamo posebno značajne osobe ili događaje iz srednjeg vijeka, pa čak ni Isus, čiji se rođendan u Koprivnici slavi u srednjovjekovnom štihu, nije rođen u srednjem vijeku.

Zašto nam se sve u turizmu već dvadeset godina vrti oko srednjeg vijeka, a osim za par dana trajanja Renesansnog festivala, u Koprivnici nema ni T od turista. Osim toga, osim po samom nazivu Renesansni festival, ni po čemu nije jedinstvena manifestacija. Sličnih manifestacija u kojima sudjeluju manje – više iste kostimirane grupe ima po cijeloj Hrvatskoj i srednjoj Europi. Uglavnom, mi nismo urotnici, mi te Renato ne mrzimo i ne radimo protiv tebe, ali ti svojim neznanjem radiš protiv svih nas. Turizam nije zajebancija, turizam nije trodnevna manifestacija, za turizam nisu potrebni kostimi, nego dobre ideje i puno rada, to je ozbiljan posao. Mi mislimo da ti loše radiš posao za koji si plaćen, mislimo da si zalutao u turizam i da svojom fiksacijom srednjim vijekom koprivnički turizam držiš zaključanim u najmračnijoj srednjovjekovnoj tamnici. I samo ti držiš ključeve te tamnice. Ti si najodgovorniji što je turizam u Koprivnici dotaknuo dno. Dotaknuo ga je s tobom na čelu.

FOTO arhiva

Halo, Podravski!

Imate priču, vijest, fotku ili video?
Nešto vas muči ili želite nešto/nekoga pohvaliti?
Javite nam se!

projekt aglomeracije ludbreg pomaknuo se s mrtve točke

Prvi korak napravljen, realizacija još upitna

PODRAVSKI NA MJESTU DOGAĐAJA

UPRAVO Izbio požar u obiteljskoj kući, dječak spriječio katastrofu

POKAZNA VJEŽBA

FOTO Djeca pokazala svoje vatrogasne vještine

podravsko naselje dobilo svoj prvi suvenir

VIDEO Vlado je od pčelinjeg voska napravio repliku zvonika

PODRAVSKI NA MJESTU DOGAĐAJA

UPRAVO Težak sudar dvaju kombija. Dvije osobe prevezene u bolnicu

NA AUTOCESTI KOD ZAGREBA STRADAO 37-GODIŠNJAK IZ PODRAVINE, LIJEČNICI MU AMPUTIRALI NOGU

Otac stradalog Kloštrana: “Otpeljao mi je zdravog sina, a vratio invalida”


Search

Upišite pojam koji želite pretraživati