Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

Retrogradni Mars – evo što vam donosi u život

Mars – u mitologiji poznat kao Ares – Bog rata. On je ratnik, borac i netko tko nas tjera na akciju. On je taj užareni, crveni planet koji predstavlja naš muški princip.

Ovo je planet koji predstavlja muškarca, muški svijet i mušku svijest. Njemu je prirodno da napada, da gura prema naprijed, da se bori i da za svoj cilj gori. Akcija je njegovo drugo ime, energija prezime. Nije mu prirodno da ide unatrag. Njegova energija više nije tako jaka i sad traži našu posebnu pažnju.

U naredna dva i pol mjeseca, do 12.siječnja, bit ćemo pozvani da revidiramo svoju energiju, svoje poslove, svoj odnos prema tijelu i fizičkom zdravlju, ali svakako i prema svojim odnosima. Posebno obratite pažnju na stare partnere koji se vraćaju u vaš život.

Retrogradni Mars ima potrebu da djeluje iznutra. Poziva nas da se više fokusiramo na sebe, na svoju energiju i na svoje tijelo. Ovo je vrijeme kad trebamo preispitati gdje se pretjerano trošimo i gdje bespotrebno rasipamo svoju energiju.

Potrebno je da zastanemo. Uđemo u sebe. Ovo nije vrijeme da jurimo za svojim ciljevima i da započinjemo neke nove poslove. Svako forsiranje i svaka pretjerana akcija sad se može negativno odraziti na naše tijelo. Zato je bitno stati – vratiti se na nedovršene poslove i preispitati njihov smisao. Ovo je svakako vrijeme kad možemo osjetiti pad energije, pad imuniteta ili anksioznost pa je posebno važno voditi računa o održavanju energetskog balansa.

U vremenu dok se Mars bude kretao unatrag, potrebno je obratiti pažnju na potisnutu agresivnost, ljutnju i bijes. Također je poželjno izbjegavati svaki oblik nasilja, svađa, sukoba, ali i agresivnih ljudi. Postoji mogućnost fizičkih ozljeda ili vraćanja nekih starih zdravstvenih tegoba.

Um može biti jako aktivan, a misli raštrkane. S druge strane, za vrijeme retrogradnog Marsa dobro je vrijeme za rad na sebi, za samoanalizu, terapiju i meditaciju. Ono što je vrlo važno za svih nas tijekom retrogradnog kretanja Marsa je odmor – odmor od ljudi, odmor od posla, odmor od fizičkih aktivnosti i od samih sebe.

Odmor u prirodi ili laganoj šetnji svakako će biti bolji izbor od onog pred televizorom ili s mobitelom u ruci.

Izvor: Atma.hr

Facebook
Twitter
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI