Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije
Koprivnički slikar dobitnik je prestižne nagrade

Rijetko tko želi slikati portrete, a Anđelkov rad proglašen je najboljim u Hrvatskoj

Anđelko Brkić slikar je amater iz Koprivnice, a pokraj nekoliko izložbi, prošle je godine dobio i nagradu za najbolje likovno djelo u Hrvatskoj.

Slikanjem se bavi tek zadnjih deset godina, a sve je počelo kao hobi kada je otišao u mirovinu. Kako kaže, najčešće slika portrete u tehnici ulja i akrila, iako mu nisu strani ni pejzaži, priroda, pa i sakralni motivi.

– Malo se ljudi odlučuje na portrete koji su dosta zahtjevni. Kada sam započinjao, bio sam fasciniran baroknim slikarstvom. Posebno mi je zanimljiv bio Caravaggio, njegov stil slikanja u kojem su fini prijelazi iz tame u svjetlo – priča nam Anđelko, koji je u svijet slikarstva ušao gotovo slučajno, nakon što je njegova kći prestala odlaziti na satove slikanja.

– Ostalo je nešto materijala za slikanje pa sam pomislio, pa zašto da se baci, idem i ja malo probati – rekao nam je Anđelko, čiji je talent ubrzo prepoznat i koji od tada koristi dobar dio svog slobodnog vremena za slikanje.

Za svoj je slikarski rad primio brojna priznanja i nagrade, imao je čak osam samostalnih izložbi, i to u Koprivnici, Zagrebu i Križevcima, a ujedno je i aktivan član Likovne sekcije KUD-a Delovi.

Već niz godina svoje radove izlaže na skupnim izložbama sakralnih motiva u Križevcima, a sudjeluje i na likovnim kolonijama u Hrvatskoj te inozemstvu. Dobitnik je i nekoliko priznanja Hrvatskog sabora kulture, a njegovi su radovi izlagani u galerijama u Karlovcu, Krapini, Otočcu te ove godine u Zaboku, gdje je upravo Anđelkov rad proglašen najboljim.

Nagradu je primio za rad Sanjam, rađen tehnikom ulja na platnu.

FOTO: Krešo Puklavec

Halo, Podravski!

Imate priču, vijest, fotku ili video?
Nešto vas muči ili želite nešto/nekoga pohvaliti?
Javite nam se!

Pretplatite se na naš kanal:

uspješna sezona

Lidl će svim zaposlenicima idući tjedan isplatiti nagradu

TRADICIJA SE NASTAVLJA

Sprema se veliki susret umirovljenika i obljetničara Podravke

Članovi udruge Matica umirovljenika iz Kloštra Podravskog iznimno su aktivni

FOTO Umirovljenici pripremali langoše pa ih potom dostavili nemoćnim i nepokretnim kolegama

Ljudima stižu lažne obavijesti

FOTO Hrvatska pošta objavila važno upozorenje! Pojavila se nova prijevara

Posao nude i na sjeveru hrvatske

Jedan od najvećih trgovačkih lanaca u Hrvatskoj traži više od 100 radnika

VRT

Posadite ovo povrće u listopadu i na proljeće ćete ga imati u izobilju

Upišite pojam koji želite pretraživati