Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije
OBAVIJEST MINISTARSTVA POLJOPRIVREDE

S hrvatskog tržišta povlače se četiri sredstva za zaštitu biljaka poznatih tvrtki

Ministarstvo poljoprivrede objavilo je kako se s tržišta Republike Hrvatske povlače tri sredstva za zaštitu bilja na osnovi aktivne tvari triflusulfuron te jedno zaštitno sredstvo na osnovi aktivne tvari spirotetramat.

“Sredstvima za zaštitu bilja, na osnovi aktivne tvari triflusulfuron, koja se na tržištu Republike Hrvatske nalaze pod trgovačkim nazivima Safari, Safir i Safari duoactive temeljem navedene Uredbe, ukidaju se registracije za stavljanje na tržište Republike Hrvatske s datumom 30. travnja 2024. godine”, navode iz Ministarstva.

Na tržištu Republike Hrvatske bit će dozvoljena prodaja, distribucija i primjena postojećih zaliha do 30. lipnja, a zbrinjavanje, skladištenje i primjena postojećih zaliha sredstvima za zaštitu bilja do 20. kolovoza ove godine.

“Sredstvu za zaštitu bilja, na osnovi aktivne tvari spirotetramat, koje se na tržištu Republike Hrvatske nalazi pod trgovačkim nazivom Movento temeljem navedene Uredbe, ukida se registracija za stavljanje na tržište Republike Hrvatske s datumom 30. travnja 2024. godine”, objavilo je Ministarstvo poljoprivrede.

Na tržištu Republike Hrvatske bit će dozvoljena prodaja, distribucija i primjena postojećih zaliha do 30. listopada, a zbrinjavanje, skladištenje i primjena postojećih zaliha sredstva za zaštitu bilja do 30. listopada 2025. godine.

FOTO Arhiva/Ministarstvo poljoprivrede

Halo, Podravski!

Imate priču, vijest, fotku ili video?
Nešto vas muči ili želite nešto/nekoga pohvaliti?
Javite nam se!

okrutnost prema nedužnim životinjama

Netko bezdušan ostavio je psiće u šumi da umru od gladi, Kristian ih je spasio i traži im novi dom

[FELJTON] STOLJEĆE JOSIPA MANOLIĆA 3. DIO

Kako je Manolić planirao likvidirati poglavnika Pavelića

skulpture za turističku atrakciju u Lici

VIDEO Petar: “Moj sokol, vukovi i hrvatski grb krasit će dolinu rijeke Gacke”

MISLI NA ZDRAVLJE

Ova prekrasna biljka ima antikancerogeno djelovanje

Prijevara u tijeku

Hrvatska pošta ima važnu obavijest za sve građane!

PROMETNA NESREĆA NA PODRAVSKOJ MAGISTRALI

FOTO Vozačica (67) oduzela prednost motociklistu, oboje završili u bolnici


Search

Upišite pojam koji želite pretraživati