Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije
u susret svjetskom danu recikliranja

Školarci od otpadnih guma i jastuka izrađivali krevetiće za napuštene pse

Danas, 17. ožujka, u susret Svjetskom danu recikliranja održana je kreativna radionica „Ponovno upotrijebi i obnovi“ kojom je korisni stari otpad upotrijebljen za novu svrhu te je tako smanjen njegov negativan utjecaj na okoliš. Učenici 6. a razreda OŠ Đuro Ester i razrednica Sanja Antolić zajedno su uz pomoć djelatnika Komunalca od starih otpadnih guma i jastuka prikupljenih na Reciklažnom dvorištu Herešin izradili krevetiće za napuštene pse.

Izrađene krevetiće od starih otpadnih guma i jutenih vreća koje su napunjene starim jastucima, učenici su s veseljem oslikali u raznim živim bojama i uzorcima te na taj način pokazali koliko su sposobne i vrijedne ruke kreativnih školaraca. Osim što je ova kreativna radionica humanitarnog karaktera, ujedno je i primjer kako iz otpada stvoriti nešto novo, korisno i kreativno što će obradovati prijateljske njuškice i istovremeno sačuvati okoliš.

Komunalac će izrađene krevetiće pokloniti koprivničkom Azilu, skloništu za životinje „Kira“ u Sigecu.

Obilježavanje Svjetskog dana recikliranja pokrenula je 2018. godine Svjetska zaklada za recikliranje, a za cilj ima educirati i osvijestiti sve građane svijeta kako bi se prepoznala i proslavila važnost recikliranja u očuvanju našeg okoliša i prirodnih resursa i tako osigurala budućnost našeg planeta.

FOTO: Komunalac

Facebook
Twitter
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI