Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije
susjedski konflikt oko međe

Slavko (72) susjedu srušio zid i rekao da će mu zabiti kramp u čelo

Ovaj tekst je objavljen u tiskanom izdanju Podravskog lista

Višegodišnji spor zbog međe između dvojice susjeda iz okolice Križevaca stigao je sve do Općinskog suda u Bjelovaru. Ondje je ovih dana donesena i nepravomoćna presuda kojom je 72-godišnji Slavko zbog počinjenja kaznenog djela oštećenja tuđe stvari osuđen na sedam mjeseci uvjetnog zatvora s rokom kušnje od dvije godine. Spor između Slavka i njegovog susjeda oko međe eskalirao je 28. svibnja 2020. godine u poslijepodnevnim satima. Tog je dana Slavko došao do betonskog temelja koji je napravljen na nekretnini susjeda i to na među koju je prethodno utvrdio sud. Kada je Slavko vidio da je Ante na temelj sazidao ogradu visine 120 centimetara s betonskim blokovima i stavio granitnu klupicu, potpuno je izgubio kontrolu.

Šteta veća od tisuću kuna

Uporabom krampa u rukama, Slavko je srušio podignutu ogradu i pobacao, a pritom i oštetio 31 komad betonskih blokova i četiri metra granitne klupice, oštetivši time susjeda za točno neutvrđeni iznos, ali svakako veći od tisuću kuna. Naknadu štete njegov će susjed potraživati u parnici, a susjedi su tijekom suđenja istaknuli što ih muči. Slavko je istaknuo kako je tog dana stigao na svoje imanje i uočio sazidan zid. Priznao je da postoji određeni problem oko međe, a ovaj drugi je sve zabetonirao kako on ne bi mogao ništa raditi na svom imanju.

– Zid je bio svježe sazidan i rukama sam ga samo gurnuo na susjedovu stranu. Sve je bilo gotovo u dvije, tri minute. Nije točno da sam susjedu tog dana prijetio, a on me nije vidio kako sam pogurao tu ogradu jer se bavio šalovanjem na svom imanju. Zid koji sam srušio nije imao nikakve granitne ploče, a ograda je ionako sagrađena uglavnom na mojoj čestici – kazao je Slavko te dodao da su on i supruga sljedećeg dana sjedili na svojoj terasi kada je do njih došao susjed i pitao ga zašto je to napravio.

– Rekao mi je da ću ostati bez svega, a kako supruzi nije bilo dobro, obratili smo se policiji. Kramp u klijeti uopće nemam, to je izmišljotina da sam nešto rušio krampom, a samo sam mu rekao da je ogradu sagradio na mojoj zemlji. Nakon što sam pogurnuo ogradu, otišao sam niže na svoju parcelu gdje sam sadio krumpir, a nakon nekog vremena došla mi je policija. Nisam rekao susjedu da ću mu zabiti kramp u čelo – rekao je Slavko i dodao da su problemi sa susjedom počeli kada ga je prijavio inspekciji zbog bespravne gradnje te je po prvom rješenju morao srušiti svoju vikendicu.

– Na kraju smo vikendicu uspjeli legalizirati, no tada je počeo nesporazum sa susjedom. Tog dana kada je susjed napravio zid, dobili smo rješenje u kojem je potvrđeno da je naš objekt legalan, na što se susjed žalio, ali ta je žalba odbijena. Taj betonski temelj sagradio je još nekoliko godina ranije i to bez moje dozvole, a siguran sam da je taj temelj na mojoj zemlji i nisam mu to dozvolio – kazao je Slavko iz čijeg se iskaza ispostavilo da je susjedov zidić srušio u naletu trijumfalizma pošto mu je stiglo rješenje o legalizaciji.

Neuobičajena buka

Susjed je pak istaknuo da je u prijepodnevnim satima tog dana sazidao zid, a potom se prebacio na drugi dio parcele gdje je gradio pečenjaru. Oko 14 sati uočio je susjeda Slavka kako dolazi s frezom i prikolicom i šeće po svom vinogradu.

– U jednom trenutku začuo sam neuobičajenu buku. Nisam znao što se događa te sam prošao kroz svoju garažu, došao u prednji dio svog imanja i uočio susjeda koji je zid kojim sam netom sagradio trgao krampom. Skroz ga je srušio, a kada sam stigao ondje, zid je već bio srušen. Pitao sam susjeda „Majmune, što to radiš?“, a on mi je odgovorio „Približi mi se i zabit ću ti kramp u čelo!“ – kazao je Ante koji je od straha i bijesa jedva uspio pozvati policiju, a dok je ona stigla, Slavko je već otišao sa svog imanja.

– Prilikom davanja iskaza policiji mi je pozlilo i završio sam na hitnoj pomoći. Dobio sam tri injekcije za snižavanje tlaka i tabletu pod jezik, a lijekove protiv visokog tlaka i danas uzimam. Uplašio sam se, a ni danas se ne osjećam dobro u Slavkovoj blizini i nastojim se maknuti od njega što je više moguće. Zid sam sagradio na međi utvrđenoj sudskim putem tri godine ranije, a zbog konflikta sa susjedom završio sam kod psihijatra. Bio sam tako rastresen da sam morao odbiti jedan posao, a susjeda sam policiji prijavio radi svoje sigurnosti, ne zbog odluke kojom je odbijena žalba protiv presude. Susjedu ne vjerujem ništa i želim da se on kazneno progoni zbog moje sigurnosti jer ne postoje izgledi da se pomirimo – istaknuo je Ante koji će traženih nešto više od 1200 eura na ime imovinske i neimovinske štete morati potražiti u parničnom postupku.

FOTO ilustracija

Halo, Podravski!

Imate priču, vijest, fotku ili video?
Nešto vas muči ili želite nešto/nekoga pohvaliti?
Javite nam se!

RADOVI NA POTHODNIKU

Dio Zagrebačke se 4. ožujka zatvara za sav promet. Ovo su obilazni pravci

Pola godine nakon poplava, stvari se ne miču s mrtve točke

Općinama isplaćena milostinja, poljoprivrednicima skoro ništa. Nasip će biti gotov za 10 godina

DRSKA KRAĐA USRED BIJELOG DANA

VIDEO Bračni par Vrbanić jedna obična šetnja koštala je nekoliko tisuća eura

Dovršeno je kriminalističko istraživanje nad dvojicom lopova

Priključili se plastičnim crijevom na cjevovod i krali plinski kondenzat

OMILJENO MJESTO OVOG UMIROVLJENIKA SU GORICE U KOZAREVCU

VIDEO Franjo (83): “Orežem dva reda loze pa na gemišt, a ženi složim bambus!”

RADOVI U KLOŠTRU PODRAVSKOM IDU JAKO DOBRO

Plan je da tržnica proradi kroz godinu dana

Search

Upišite pojam koji želite pretraživati