Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

Sportska dvorana i službeno nosi ime Vinka Zembera

Ispred nove sportske dvorane Osnovne škole Đuro Ester u Koprivnici priređena je svečanost otkrivanja natpisa s imenom istaknutog sportskog i školskog djelatnika, legende koprivničkog sporta Vinka Zembera. Svečanosti su uz brojne školarce, nastavnike i predstavnike medija, prisustvovali članovi obitelji Zember, a čast da otkriju natpis pripala je praunukama Nori Ziti, uz pomoć unuka Maše i Adele.

Sanja Prelogović, ravnateljica škole nije krila zadovoljstvo ovim događajem, ali i samom dvoranom u kojoj učenici uživaju vježbajući već više od godinu dana.

-Vinko Zember počeo je raditi na tadašnjoj III osnovnoj školi 1962. godine. Kao učitelj je radio punih 18 godina, nakon čega 1980-te postaje direktor Škole sve do 1990. kada odlazi u mirovinu. Svojim znanjem, upornošću, strpljivošću i samozatajnim savjesnim radom plijenio je srca mnogih učenika, roditelja i kolega. Bio je primjer uzornog učitelja i čovjeka kakvog bi si poželjelo svako mjesto ili grad – kaže Sanja Prelogović.

Adelu Zember Antolić, Vinkova unuka, istakla je, pak, njegovu skromnost, zajedništvo, dosljednost poslu i rad s djecom te su im zbog današnjeg dana srca ispunjena velikom srećom i zadovoljstvom.

Gradonačelnik Mišel Jakšić je, pak, istaknuo važnost izgradnje dvorane, ne samo za školu, već za cijeli grad i razvoj sporta općenito.

-Kad je netko toliko od sebe dao za ovu školu, za naš rukomet i nogomet te cijeli sport na koji smo toliko ponosni, ali i kad se toliko dao za antifašizam i za prihvaćanje različitosti u svakome od nas, mislim da je najmanje što možemo svi zajedno učiniti, da ova dvorana nosi upravo njegovo ime. To je ime velikog Koprivničanca, velikog nastavnika, velikog sportaša i velikog humanista Vinka Zembera i upravo to je baš onako kako treba biti – dodao je Jakšić.

Foto: Grad Koprivnica

Facebook
Twitter
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI