Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije
nakon razvoda nastavili živjeti u istom domu

Suprug dobio pola kuće pa promijenio brave i pobacao stvari

Ovaj tekst je objavljen u tiskanom izdanju Podravskog lista

Tek je nekoliko godina trajao skladni brak dvoje Koprivničanaca, nakon čega su godinama živjeli u istom domu, ali svaki u svom dijelu kuće. Nakon rastanka suprugu je pripao kat kuće, dok se supruga morala preseliti u prizemlje. Ipak, ova idila „pukla“ je početkom 2022. 

– Bivši je suprug neovlašteno i na svoju ruku promijenio bravu na ulaznim vratima stana na katu kuće te mi onemogućio da koristim svoj dio nekretnine – rekla je i dodala kako je potom ponovno vratila staru bravu na ista vrata.

Inače, radi se o kući koja je prvotno bila u vlasništvu njenih roditelja, a koju su za vrijeme braka njih dvoje nadogradili i uredili.

Zasmetalo ju je i to što je mjesec dana kasnije u stanu na katu suprug počeo s nepotrebnim građevinskim radovima, pa je iz kuhinje izbacio sve suđe, uklonio sve fronte kuhinjskih elemenata, uklonio ispravne podne pločice i luster, bračni krevet, skoro sav laminat iz kuće, namještaj, a potom, kako je tvrdila, bespotrebno oličio zidove u drugu boju.

-Potom mi je početkom ožujka 2022. prijetio izbacivanjem mojih stvari pa je na hodnik u prizemni dio kuće izbacio sve moje. Nakon tužbe opet je nastavio sa smetanjem posjeda. Sada je promijenio ulazna vrata stana i postavio novu bravu – tvrdila je, dok je on kazao kako je nije smetao, najmanje izvođenjem radova.

– Nakon što sam sudski preuzeo suposjed nekretnine, stan na katu zatekao sam u jako lošem stanju. Od 2006. godine do 2008. živjeli smo zajedno, a tad je došlo do razvoda braka. Ona je ostala u stanu u kojem je živjela njena majka, a ja sam ostao živjeti na katu kuće – rekao je bivši suprug.

Otkrio je i kako je imao prometnu nezgodu te je bio na liječenju, a kad se vratio, bivša žena zamijenila je brave na ulazu u stambeni prostor, pa je tek po presudi Općinskog suda u Koprivnici 26. svibnja 2021. godine preuzeo suposjed stambenog prostora na katu kuće.

– O ulaganjima i adaptaciji nisam obavijestio tužiteljicu, iako imamo suposjed. Ulaganja su bila potrebna zato što je tužiteljica devastirala stambeni prostor. O prostoru nije vodila brigu pa je došlo do izlijevanja i prodora vode, sav parket na katu se podigao zbog ulaska vlage s terase te kroz zidove i podove, u kupaonici nije bilo sanitarija jer ih je tužiteljica, u namjeri da me onemogući da uživam nekretninu, povadila i uzela – ispričao je sudu njen bivši. Sud je tijekom postupka, pregledom dokaza i ispitivanjem svjedoka, utvrdio kako ju je bivši uistinu smetao u suposjedu te kako joj mora predati ključeve vrata i više ne smije raditi takve „nepodopštine“. Ona je pak na sudu tražila i da bivši vrati sve kako je bilo prije radova – no Sud joj to nije udovoljio.

FOTO: ilustracija

Halo, Podravski!

Imate priču, vijest, fotku ili video?
Nešto vas muči ili želite nešto/nekoga pohvaliti?
Javite nam se!

ISPOVIJEST PODRAVCA KOJI TVRDI DA JE U ZATVORU DOŽIVIO STRAHOTE

“Vidio sam kako siluju pedofila i zbližio se s koprivničkim ubojicom”

Naloženo je uništenje

U svježem voću iz Turske otkrivena kancerogena tvar

STRUČNO PREDAVANJE

FOTO Nikola Cik predstavio povijest đurđevačkih ulica i kvartova

ozlijeđena 22-godišnja putnica

Djevojka se autom zabila u stablo

NOVO MJESTO ZA KUPOVINU

Lidl će u Podravini graditi novu trgovinu

KONFERENCIJA KLUBA POSLOVNIH ŽENA ALFA

FOTO Poduzetnice raspravljale o svojim uspjesima u poslovnom svijetu


Search

Upišite pojam koji želite pretraživati