Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije
nakon razvoda nastavili živjeti u istom domu

Suprug dobio pola kuće pa promijenio brave i pobacao stvari

Ovaj tekst je objavljen u tiskanom izdanju Podravskog lista

Tek je nekoliko godina trajao skladni brak dvoje Koprivničanaca, nakon čega su godinama živjeli u istom domu, ali svaki u svom dijelu kuće. Nakon rastanka suprugu je pripao kat kuće, dok se supruga morala preseliti u prizemlje. Ipak, ova idila „pukla“ je početkom 2022. 

– Bivši je suprug neovlašteno i na svoju ruku promijenio bravu na ulaznim vratima stana na katu kuće te mi onemogućio da koristim svoj dio nekretnine – rekla je i dodala kako je potom ponovno vratila staru bravu na ista vrata.

Inače, radi se o kući koja je prvotno bila u vlasništvu njenih roditelja, a koju su za vrijeme braka njih dvoje nadogradili i uredili.

Zasmetalo ju je i to što je mjesec dana kasnije u stanu na katu suprug počeo s nepotrebnim građevinskim radovima, pa je iz kuhinje izbacio sve suđe, uklonio sve fronte kuhinjskih elemenata, uklonio ispravne podne pločice i luster, bračni krevet, skoro sav laminat iz kuće, namještaj, a potom, kako je tvrdila, bespotrebno oličio zidove u drugu boju.

-Potom mi je početkom ožujka 2022. prijetio izbacivanjem mojih stvari pa je na hodnik u prizemni dio kuće izbacio sve moje. Nakon tužbe opet je nastavio sa smetanjem posjeda. Sada je promijenio ulazna vrata stana i postavio novu bravu – tvrdila je, dok je on kazao kako je nije smetao, najmanje izvođenjem radova.

– Nakon što sam sudski preuzeo suposjed nekretnine, stan na katu zatekao sam u jako lošem stanju. Od 2006. godine do 2008. živjeli smo zajedno, a tad je došlo do razvoda braka. Ona je ostala u stanu u kojem je živjela njena majka, a ja sam ostao živjeti na katu kuće – rekao je bivši suprug.

Otkrio je i kako je imao prometnu nezgodu te je bio na liječenju, a kad se vratio, bivša žena zamijenila je brave na ulazu u stambeni prostor, pa je tek po presudi Općinskog suda u Koprivnici 26. svibnja 2021. godine preuzeo suposjed stambenog prostora na katu kuće.

– O ulaganjima i adaptaciji nisam obavijestio tužiteljicu, iako imamo suposjed. Ulaganja su bila potrebna zato što je tužiteljica devastirala stambeni prostor. O prostoru nije vodila brigu pa je došlo do izlijevanja i prodora vode, sav parket na katu se podigao zbog ulaska vlage s terase te kroz zidove i podove, u kupaonici nije bilo sanitarija jer ih je tužiteljica, u namjeri da me onemogući da uživam nekretninu, povadila i uzela – ispričao je sudu njen bivši. Sud je tijekom postupka, pregledom dokaza i ispitivanjem svjedoka, utvrdio kako ju je bivši uistinu smetao u suposjedu te kako joj mora predati ključeve vrata i više ne smije raditi takve „nepodopštine“. Ona je pak na sudu tražila i da bivši vrati sve kako je bilo prije radova – no Sud joj to nije udovoljio.

FOTO: ilustracija

Halo, Podravski!

Imate priču, vijest, fotku ili video?
Nešto vas muči ili želite nešto/nekoga pohvaliti?
Javite nam se!

Pretplatite se na naš kanal:

ĐURĐEVAČKI LIMITATOR

Mi bi prije kupili kajdanku Olivera Dragojevića neg Rogatog konja?

LIJEK ZA UGODAN I ZDRAV ŽIVOT

Novi termini vježbi u vodi za zlatnu dob

ROMAN SOVIĆ, VODITELJ ŠKOLE NOGOMETA O LOŠIM REZULTATIMA MLADIH SLAVENAŠA

“Uskoro ćemo imati bolesne mlade ljude ako se svi ne pozabavimo fenomenom modernih tehnologija”

Budite oprezni

Znamo kuda će ove subote ići divlje svinje

Završena policijska istraga

Nesvakidašnji incident s noževima u Križevcima, bio je pokušaj ubojstva

država će sufinancirati troškove boravka djece u vrtićima i do 50 posto

Subvencije su značajne, ali i nelogične. Bogata Gola dobit će više od siromašnih Hlebina

Upišite pojam koji želite pretraživati