Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije
do prometnih nesreća dolazi isključivo zbog greške vozača

Sve opasnije raskrižje, roditelji u strahu: Nije nam svejedno kad djeca idu u školu!

Ovaj tekst je objavljen u tiskanom izdanju Podravskog lista

Raskrižje Ulice Antuna Mihanovića i Josipa Jurja Strossmayera zadnjih je nekoliko mjeseci postalo jedno od opasnijih u gradu, zaredalo se nekoliko prometnih nesreća – na sreću bez teže stradalih.

Na njegovu opasnost već dulje vrijeme ukazuju mještani, a s razlogom najviše straha izaziva kod roditelja djece koji tim putem svakodnevno idu u školu i iz škole. Protekli tjedan sudarili su se seat i citroen, osobni automobil i dostavni kombi. Nije bilo ozlijeđenih no dostavno vozilo završilo je na boku. U nesreći prije nje, sredinom travnja sudarili su se vw i dacija, i u tom slučaju dacija je završila na boku. Razlog nesreća – nepoštivanje prednosti.

Raskrižje je jedno od nepreglednijih u gradu, to je očito ukoliko ste koji put prošli njime, a pogotovo iz smjera zgrada u jednosmjernoj Ulici Ivana Gundulića (od Špoljarske) prema Antuna Mihanovića. Znak stop slabo se vidi, a pogled na lijevu stranu i dolazak vozila iz smjera Dubova zaklanja grmlje. Usto je i dugački zavoj pa je izlazak na glavnu cestu često lutrija. Drugi problem je što vozači nerijetko iz tog smjera voze brže od ograničenja.

-Da, i ona čim izađu iz zavoja je pješački prijelaz. Tu svakodnevno ujutro i u podnevnim satima na desetci učenika idu u školu. Najviše nas je strah navečer kad se vraćaju, pogotovo u zimskim danima kad je noć – kazao nam je jedan od roditelja koji se i sam uvjerio u opasnost.

Djeca svakodnevno tim putem idu prema školi

-Znate kako je kad vam djeca krenu pješice sama u školu. Pustite ih i gledate sa strane. Njih troje stajalo je na zebri i čekalo hoće li auto stati ili ne. Samo je projurio preko zebre. Zamislite samo trenutak nepažnje. Nije nam jednostavno puštati djecu u školu, a kad god možemo vozimo ih – priča roditelj.

Drugi je pak svjedočio nesreći u kojoj se dacija okrenula na bok. Njegova kćer ide tim putem u školu. Auto je doslovno odletio na pješački prijelaz.

-Zamislite da su se u tom trenutku tu našla djeca – priča nam roditelj iz ovog kvarta koji je „niknuo“ posljednjih godina, gradnjom nekoliko stambenih zgrada u kojima su uglavnom mlađe obitelji s djecom.

-Ne znam koje je rješenje, ali nešto i Grad i policija moraju poduzeti. Jedan sam od onih koji se protivi ležećim policajcima na svakom ćošku, no na nekim prijelazima oni su jednostavno nužni. Nešto bi se moralo učiniti i po pitanju preglednosti jer ovo mjesto samo čeka nekakvu tragediju – priča nam roditelj.

-Navedeno raskrižje je dobro označeno i horizontalnom i vertikalnom signalizacijom te do prometnih nesreća dolazi isključivo zbog greške vozača, odnosno zbog nepoštivanja prednosti prolaska, kao što je bio slučaj prometne nesreće prije tri dana. Dosad nisu primljene službene pritužbe građana vezane uz regulaciju prometa na spomenutom raskrižju – navode u policiji i dodaju kako policija kontinuirano prati problematiku sigurnosti cestovnog prometa u Koprivnici kako bi, u suradnji s upraviteljem cesta, iznašli najbolja rješenja za sigurno odvijanje prometa.

FOTO: Nikola Wolf

Halo, Podravski!

Imate priču, vijest, fotku ili video?
Nešto vas muči ili želite nešto/nekoga pohvaliti?
Javite nam se!

Podravski na mjestu događaja

UPRAVO Teška prometna nesreća na Podravskoj magistrali, muškarac prevezen u bolnicu

DIREKTORICA SANJA GARAJ MILOŠ I DIZAJNER MARKO HRASTOVEC O NOVOM VIZUALNOM IDENTITETU PODRAVKE

VIDEO “Na logotipu smo u tajnosti radili više od godinu dana i veseli nas pozitivan odjek javnosti”

Obavijest za potrošače

U prehrambenom proizvodu pronašli biljku koja može biti štetna za zdravlje

konkretni planovi za unaprjeđenje visokog školstva u koprivnici

Šest milijuna eura za povezivanje inovacija, znanosti i gospodarstva

Podravski na mjestu događaja

UPRAVO Zapalio se Renault u centru Koprivnice

PROBLEM S KOJIM SE BORI GODINAMA

FOTO Davorka: “Bez maramice ne mogu ni do trgovine, a živim samo 10 minuta od centra”

Search

Upišite pojam koji želite pretraživati