Tjedni recept restorana K Franzu: Pečeni svinjski but s umakom od vrganja i njokima

1 kg svinjskog buta

1 žlica senfa

sol

papar

češnjak u granulama

crvena slatka dimljena paprika

ulje


Svinjski but mariniramo sa solju, paprom, češnjakom i crvenom slatkom dimljenom paprikom, premažemo senfom i uljem te ostavimo odmarati preko noći u hladnjaku.  Marinirani but zamotamo u aluminijsku foliju i stavimo u pećnicu na sat i pol na 170 stupnjeva. Izvadimo but iz folije i stavimo ga još 10 minuta da se fino zapeče i dobije koricu.

Njoki

500 g njoka

Sol

U slanoj zavreloj vodi njoke kuhamo minutu-dvije dok ne isplivaju na površinu.

Umak od vrganja

1 kg vrganja

2 luka

1 režanj češnjaka

1 dl bijelog vina

svježi peršin

sok od pečenog buta

ulje

Vrganje očistimo i opremo pod hladnom vodom, osušimo ubrusom i narežemo ih na ploške. U zagrijanu tavu stavimo nekoliko kapi ulja i dodamo nasjeckani luk te pirjamo dok luk ne poprimi zlatnožutu boju. U tavu dodamo vrganje i sitno nasjeckani češnjak te dinstamo dok vrganji ne omekšaju. Podlijemo bijelim vinom i pirjamo dok vino ne ispari. Dodamo sok od pečenog buta i sitno kosani peršin te sve skupa reduciramo dok ne dobijemo fini gusti umak. Po  potrebi posolimo i popaprimo.

Halo, Podravski!

Imate priču, vijest, fotku ili video?
Nešto vas muči ili želite nešto/nekoga pohvaliti?
Javite nam se!

Nova avantura dravskog tarzana

VIDEO Veslat će na supu do Vukovara i prijeći više od 200 kilometara

RECITALNA SEANSA PRIZIVAMO FRANA

Marijana Markov najbolje recitirala Galovićeve stihove

Trijumf vina Goldberg

Nove zlatne medalje za Podravkina Vina Belje. Graševini titula najboljeg vina iz Hrvatske