Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

U Đurđevcu počele pripreme za upis u prvi razred, evo koliko je mališana na popisu

Osnovna škola Đurđevac počela je s pripremama za upis djece u prvi razred. Za iduću školsku godinu na popisu za upis su 94 mališana, od čega 82 u matičnoj školi u Đurđevcu, po četiri u Sirovoj Kataleni i Mičetincu, tri u Čepelovcu te jedan u Budrovcu. Obveznici za upis su djeca rođena između 1. travnja 2016. i 31. ožujka 2017. godine, kao i djeca koja su imala odgodu upisa u ovoj školskoj godini.

– I u idućoj školskoj godini u matičnoj školi ponovno imamo projekciju četiri odjeljenja prvih razreda, a u odnosu na ovu školsku godinu imamo devet kandidata više za upis u prvi razred. Imamo 16 mališana koji su bili odgođeni za upis u ovoj školskoj godini, a očekujemo i zahtjev za prijevremeni upis djeteta koje je rođeno poslije 1. travnja 2017. godine – kaže Danijel Domišljanović, ravnatelj Osnovne škole Đurđevac.

Upisno povjerenstvo škole u suradnji sa školskom liječnicom uskoro će obaviti preglede i testiranje djece te donijeti konačnu odluku o broju mališana koji će najesen sjesti u školske klupe.

– Za očekivati je da ćemo i tijekom ovih upisa imati odgode. Planirano razdoblje samih upisa je u veljači pa će u ožujku biti poznat točan broj djece koja će u idućoj školskoj godini krenuti u prvi razred – dodaje Danijel Domišljanović.

U sklopu priprema za upis djecu predviđena su i organizirana druženja sa stručnim školskim timom kako bi im se na taj način olakšala prilagodba na školske obveze koje ih očekuju. Psihologinja i pedagog odradit će i dio predupisnih aktivnosti s djecom. – Svi roditelji na vrijeme će dobiti pozive za upis s detaljnim uputama i sve aktivnosti vezane uz upis bit će provedene prema planu. Prednost prilikom ovih upisa je činjenica da tri najstarije odgojne skupine vrtićaraca i u ovoj pedagoškoj godini borave u školi pa će za većinu budućih učenika prilagodba biti puno lakša jer pohađaju vrtić. Već su dobro upoznati sa školskim prostorom, a u sklopu priprema će saznati i kakve ih sve obveze očekuju od jeseni – zaključio je Danijel Domišljanović.

FOTO: Danijel Domišljanović

Facebook
Twitter
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI