U Ludbregu u subotu počinje Nacionalni susret hrvatskih katoličkih obitelji

Pod geslom ‘Od koljena do koljena dobrota je Tvoja’ u Ludbregu će ovoga vikenda biti održan 4. Nacionalni susret hrvatskih katoličkih obitelji. Bit će to vrhunac ciklusa obiteljskog pastorala posvećenog starijim osobama, međugeneracijskoj solidarnosti te poslanju naših djedova i baka.

Sutra u subotu 21. svibnja program će početi procesijom tijekom koje će se u prostor Svetišta unijeti spomen svijeća s 3. Nacionalnog susreta hrvatskih katoličkih obitelji održanog u Splitu i Solinu, a koju će obitelji iz Splitsko-makarske nadbiskupije predati obiteljima iz naše Varaždinske biskupije. Nakon uvodne molitve okupljene će pozdravili biskup domaćin mons. Bože Radoš te Vittorio Scelzo, predstavnik Dikasterija za laike, obitelj i život koji će za ovu prigodu u Ludbreg doći iz Rima. Nakon tog izmjenjivat će se životna svjedočanstva triju obitelji s glazbenim brojevima koje će izvoditi višečlane obitelji kojima je glazba važno područje života.

Potom će biti posađeno 12 stabala kao simbol isto toliko plodova Duha Svetoga u čemu će sudjelovati obitelji sastavljene od supružnika, djece te djedova i baka. Subotnji program završit će čašćenjem relikvije Predragocjene Krvi Kristove i duhovnim nagovorom mons. Mate Uzinića, riječkog nadbiskupa koadjutora i predsjednika Vijeća Hrvatske biskupske konferencije za život i obitelj. Nakon toga obitelji iz drugih dijelova zemlje prenoćit će kod domaćih obitelji koje su im ponudile gostoprimstvo.

U nedjelju će u Svetištu Predragocjene Krvi Kristove u 10 sati biti molitveno-glazbeni program dok će sat kasnije početi euharistijsko slavlje koje će predvoditi varaždinski biskup Bože Radoš u zajedništvu s velikim brojem hrvatskih biskupa i svećenika, a na kojem će sudjelovati i brojne katoličke obitelji koje će na Nacionalni susret u Ludbreg doći iz svih krajeva zemlje.

Facebook
Twitter
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI