Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

U Ludbregu u subotu počinje Nacionalni susret hrvatskih katoličkih obitelji

Pod geslom ‘Od koljena do koljena dobrota je Tvoja’ u Ludbregu će ovoga vikenda biti održan 4. Nacionalni susret hrvatskih katoličkih obitelji. Bit će to vrhunac ciklusa obiteljskog pastorala posvećenog starijim osobama, međugeneracijskoj solidarnosti te poslanju naših djedova i baka.

Sutra u subotu 21. svibnja program će početi procesijom tijekom koje će se u prostor Svetišta unijeti spomen svijeća s 3. Nacionalnog susreta hrvatskih katoličkih obitelji održanog u Splitu i Solinu, a koju će obitelji iz Splitsko-makarske nadbiskupije predati obiteljima iz naše Varaždinske biskupije. Nakon uvodne molitve okupljene će pozdravili biskup domaćin mons. Bože Radoš te Vittorio Scelzo, predstavnik Dikasterija za laike, obitelj i život koji će za ovu prigodu u Ludbreg doći iz Rima. Nakon tog izmjenjivat će se životna svjedočanstva triju obitelji s glazbenim brojevima koje će izvoditi višečlane obitelji kojima je glazba važno područje života.

Potom će biti posađeno 12 stabala kao simbol isto toliko plodova Duha Svetoga u čemu će sudjelovati obitelji sastavljene od supružnika, djece te djedova i baka. Subotnji program završit će čašćenjem relikvije Predragocjene Krvi Kristove i duhovnim nagovorom mons. Mate Uzinića, riječkog nadbiskupa koadjutora i predsjednika Vijeća Hrvatske biskupske konferencije za život i obitelj. Nakon toga obitelji iz drugih dijelova zemlje prenoćit će kod domaćih obitelji koje su im ponudile gostoprimstvo.

U nedjelju će u Svetištu Predragocjene Krvi Kristove u 10 sati biti molitveno-glazbeni program dok će sat kasnije početi euharistijsko slavlje koje će predvoditi varaždinski biskup Bože Radoš u zajedništvu s velikim brojem hrvatskih biskupa i svećenika, a na kojem će sudjelovati i brojne katoličke obitelji koje će na Nacionalni susret u Ludbreg doći iz svih krajeva zemlje.

Halo, Podravski!

Imate priču, vijest, fotku ili video?
Nešto vas muči ili želite nešto/nekoga pohvaliti?
Javite nam se!

ZAKLJUČAO SE I IZGUBIO KLJUČ

Umirovljenik ne može izaći iz kuće. Vatrogasci i policija na terenu

OBAVIJEST KUPCIMA

Poznati trgovački lanac: “Ako ste kupili ovaj proizvod, molimo da nam se javite s računom”

svojim rukama stvara čaroliju

FOTO/VIDEO Iz Anitine radionice već dvije godine izlaze vještice i vile

EURO KVALIFIKACIJE

FOTO Sjajna atmosfera! Puna dvorana bodri Hrvatsku na putu prema Europskom prvenstvu

KALINOVČANKA SE BAVI IZRADOM PREPOZNATLJIVIH SUVENIRA

FOTO/VIDEO Jasminka Miklić prodaje pijesak. Turistima je postao omiljeni suvenir

GUME, MJEŠOVITI OTPAD, NEMA ČEGA NEMA, UNATOČ JASNOJ ZABRANI

VIDEO Šume su pune smeća, čitatelj nam otkrio još jednu kritičnu lokaciju


Search

Upišite pojam koji želite pretraživati