Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije
ŠUMA HRANE URODILA PLODOVIMA

U sklopu Europskog tjedna mobilnosti održan Zdravi doručak na Cerinama u suradnji s Podravkom

U suradnji s Gradom Koprivnicom, Komunalac se već tradicionalno priključio obilježavanju Europskog tjedna mobilnosti koji se obilježava od 16. do 22. rujna.

U sklopu tjedna mobilnosti, u srijedu  20. rujna, održan je „Zdravi doručak na Cerinama“ na kojem su sudjelovali školarci OŠ Braća Radić učenici 4.d razreda OŠ Braća Radić s ravnateljem Krešom Grgcem i učiteljicom Ines Turk, a koji su zajedno s Podravkom i Komunalcem ovog proljeća posadili prve voćke u voćnjaku – Šumi hrane kod Cerina.

Od prvih plodova Šume hrane pripremali su se zdravi voćni i povrtni smoothie napitci, a zdravi doručak upotpunila je i Podravka svojim O´Plant biljnim napitcima, pekmezima i marmeladama. Zdravom doručku pridružila se i direktorica sektora Poslovne održivosti i zelene transformacije Podravke d.d. Nataša Mikuš Žigman te predsjednica Uprave Komunalca Nataša Tetec i članovi Uprave, Dubravka Horvat i Goran Međurečan.

Ovu aktivnost podržala je i WWF Adria, svjetska organizacija za zaštitu prirode:

“Kao inicijator sadnje prve javne šume hrane u Koprivnici, jako nam je drago vidjeti da je šuma urodila plodovima! I to ne samo onim jestivim, u obliku voća koja su nam stabla dala, već i time da se u šumi hrane održavaju i nova događanja, da se ona širi putem uključivanja raznih tvrtki u sadnju novih drveća, te da se nastavlja širiti svijest o dobrobitima ovakvih „šuma“ za zdravlje ljudi i planeta!” kaže Martina Barkić iz WWF Adrije. 

Voćnjak kod Cerina je sađen po principu permakulture, a Podravka je za svoj voćnjak odabrala šljive, jabuke, breskve, višnje i kruške. Zahvaljujući sadnji po principu permakulture, nisu korištene nikakve kemikalije. Uz navedene voćke, zasađeno je i mnoštvo bobičastog voća, aromatičnog bilja, povrća i cvijeća, sve kako bi se omogućilo održavanje produktivnih ekosustava koje odlikuju bioraznolikost i stabilnost, a samim time i samoodrživost. Prilikom sadnje korišten je kompost prve klase DomKo koji se proizvodi u Kompostani Herešin.

Zajedno s Podravkom koji je partner u projektu voćnjaka i sadnje po principu permakulture kroz Europski tjedan kretanja želimo još jednom naglasiti zajedničku društvenu odgovornost za dobrobit planeta kroz očuvanje okoliša, zaštitu životinja, racionalnije korištenje vode te generalno zdravu prehranu i njezin pozitivan utjecaj na ljudsko zdravlje.

Halo, Podravski!

Imate priču, vijest, fotku ili video?
Nešto vas muči ili želite nešto/nekoga pohvaliti?
Javite nam se!

OD KOGA/ČEGA BJEŽI!?

Ludbreškom Podravinom sinoć lutao pajcek

KOGA VODITE?

Wellness programi u Spa centru Cerine – maksimalan užitak i mir kakav zaslužujete

BELUPO sudjelovaO u dobrovoljnoj akciji Čep za lijek.

Farmaceutskom divu zahvalnica za prikupljenih pola tone plastičnih čepova

VIDEO

Ova je čarobna snimka nastala jutros u snijegom prekrivenoj Podravini

Opasan po zdravlje pojedinaca

Lidl ima važnu obavijest za kupce jednog popularnog božićnog proizvoda

REUSE radionica adventskih vijenaca

Djelatnici Komunalca izrađivali božićne aranžmane od materijala iz reciklažnog dvorišta i kompostane

Upišite pojam koji želite pretraživati