Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije
Erasmus+

Učenici i učiteljice boravili tjedan dana u Italiji

Učenici i učiteljice OŠ Fran Koncelak Drnje u sklopu Erasmus+ projekta TITLE i Erasmus+ akreditacije od 5. do 11. ožujka 2023. boravili su u Barabranu Vicentinu u Italiji. Ustroj talijanskog školskog sustava razlikuje se od hrvatskoga, recimo u Italiji, osnovno je obrazovanje obavezno kao i kod nas, ali traje pet godina, a u dobi od jedanaest godina učenici započinju sa srednjoškolskim obrazovanjem. Također neke škole pružaju dodatne aktivnosti u popodnevnim satima poput računalnih, glazbenih i sportskih aktivnosti.

Zatim, učenici i učitelji posjetili su muzej tipografije u kojem su saznali nešto više o povijesti tiskarstva i tiskanja tekstova pomoću pomičnih slova. Posjetili su Veneciju, nekadašnje središte Mletačke Republike te razgledali kanale, gondolu, knjižnicu i trgove. Također bili su prisutni na predavanju od psihologinje Jenny Poletti Riz koja je govorila o nizu istraživanja vezanih za pismenost, o tome kolika je važnost i utjecaj čitanja na ljudski mozak te koliko čitanje utječe na akademski uspjeh.

U ovoj mobilnosti sudjelovalo je trinaest učenika. U sklopu Erasmus+ akreditacije sudjelovale su Alisa Kovačić, Vanessa Prekpalaj, Ilona Sataić, Margita Ivković i Zita Varga. A u sklopu Erasmus+ projekta TITLE sudjelovali su Ema Eršeg, Tena Palaš, Leon Lončarić, Vanesa Palaš, Dorian Čižmešija, Lana Požgaj i Josipa Lukunić.

-U sklopu Erasmus + mobilnosti posebno me se dojmila suradnja škole i lokalne zajednice. Škola djeluje na području tri općine i nas su primila sva tri načelnika. Djeca su na radionicama saznala kako na kreativan način prezentirati lektiru, izraditi kutije i letke. Također su se kreativno izrazili oslikavajući kamenje. Učitelji su imali prilike zaviriti u redakcije i uredništvo najvećih lokalnih novina u Vicenzi, a imali smo čast što nam je vodič bio glavni urednik novina – govori vjeroučiteljica, Ksenija Marić.

FOTO: OŠ Fran Koncelak Drnje

Halo, Podravski!

Imate priču, vijest, fotku ili video?
Nešto vas muči ili želite nešto/nekoga pohvaliti?
Javite nam se!

Podravka i koprivnički mališani udružili snage

FOTO/VIDEO Učenici naučili o prednostima limenki kao ambalaže te iz njih napravili mala umjetnička djela

MLADA SKUPINA DJELUJE TEK DVIJE GODINE

Kadeti Animadora iz Bjelovara se vratili s najsjajnijim odličjem u kategoriji fitness plesa

Ruho naše najljepše II

FOTO Mnogobrojni posjetitelji uživali u reviji prekrasnih narodnih nošnji

Čak 70 uzoraka nagrađeno zlatom, tri visokim zlatom

FOTO Chardonnay Bože Divjačka apsolutni je šampion 41. izložbe vina u Đurđevcu

Đurđevački proljetni sajam

FOTO/VIDEO Brojni nastupi mališana, na trgu se pecaju šarani i peku na rašljama

PEVEX IMA VELIKE POPUSTE

Keramika, sanitarije, stolarija i podne obloge sniženi od 15% do 25%


Search

Upišite pojam koji želite pretraživati