Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije
Erasmus+

Učenici i učiteljice boravili tjedan dana u Italiji

Učenici i učiteljice OŠ Fran Koncelak Drnje u sklopu Erasmus+ projekta TITLE i Erasmus+ akreditacije od 5. do 11. ožujka 2023. boravili su u Barabranu Vicentinu u Italiji. Ustroj talijanskog školskog sustava razlikuje se od hrvatskoga, recimo u Italiji, osnovno je obrazovanje obavezno kao i kod nas, ali traje pet godina, a u dobi od jedanaest godina učenici započinju sa srednjoškolskim obrazovanjem. Također neke škole pružaju dodatne aktivnosti u popodnevnim satima poput računalnih, glazbenih i sportskih aktivnosti.

Zatim, učenici i učitelji posjetili su muzej tipografije u kojem su saznali nešto više o povijesti tiskarstva i tiskanja tekstova pomoću pomičnih slova. Posjetili su Veneciju, nekadašnje središte Mletačke Republike te razgledali kanale, gondolu, knjižnicu i trgove. Također bili su prisutni na predavanju od psihologinje Jenny Poletti Riz koja je govorila o nizu istraživanja vezanih za pismenost, o tome kolika je važnost i utjecaj čitanja na ljudski mozak te koliko čitanje utječe na akademski uspjeh.

U ovoj mobilnosti sudjelovalo je trinaest učenika. U sklopu Erasmus+ akreditacije sudjelovale su Alisa Kovačić, Vanessa Prekpalaj, Ilona Sataić, Margita Ivković i Zita Varga. A u sklopu Erasmus+ projekta TITLE sudjelovali su Ema Eršeg, Tena Palaš, Leon Lončarić, Vanesa Palaš, Dorian Čižmešija, Lana Požgaj i Josipa Lukunić.

-U sklopu Erasmus + mobilnosti posebno me se dojmila suradnja škole i lokalne zajednice. Škola djeluje na području tri općine i nas su primila sva tri načelnika. Djeca su na radionicama saznala kako na kreativan način prezentirati lektiru, izraditi kutije i letke. Također su se kreativno izrazili oslikavajući kamenje. Učitelji su imali prilike zaviriti u redakcije i uredništvo najvećih lokalnih novina u Vicenzi, a imali smo čast što nam je vodič bio glavni urednik novina – govori vjeroučiteljica, Ksenija Marić.

FOTO: OŠ Fran Koncelak Drnje

Halo, Podravski!

Imate priču, vijest, fotku ili video?
Nešto vas muči ili želite nešto/nekoga pohvaliti?
Javite nam se!

HUMANITARNA AKCIJA

Igrajte se, popijte pivo i pomozite studentima

RADOVI

Sutra će dvije koprivničke ulice privremeno biti bez vode

novom proizvodnom linijom povećava se efikasnost Žita

Podravka ulaže 15 miljuna eura u pekarsku proizvodnju u Sloveniji!

LIJEPA GESTA

Učenici i djelatnici škole iznenadili omiljenu kuharicu Višnju!

VRT

Istraživanje je pokazalo da ova tekućina može značajno povećati prinos krumpira

šumske poslastice ove godine kasne

Sezona vrganja samo što nije! “Čekaju se tople noći…”

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI