Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije
Podravka i koprivnički mališani udružili snage

FOTO/VIDEO Učenici naučili o prednostima limenki kao ambalaže te iz njih napravili mala umjetnička djela

Na glavnom  koprivničkom trgu povodom obilježavanja Dana planete Zemlje otvorena je izložba radova učenika koprivničkih osnovnih škola te Centra za odgoj, obrazovanje i rehabilitaciju Podravsko sunce.

Učenici su udružili snage s koprivničkim prehrambenim gigantom Podravkom i osvijestili jednu od najvećih prednosti metalne ambalaže, odnosno limenke, a to je mogućnost recikliranja. Mališani su tako na razne načine pokazali kako metalna ambalaža može biti iskoristiva i nakon konzumacije jela te su iz limenki napravili mala umjetnička djela, ali ih iskoristili kao posude za sadnju raznih sadnica.

– Hvala djeci koprivničkih osnovnih škola te učenicima Centra za odgoj, obrazovanje i rehabilitaciju Podravsko sunce što su podržali ovu našu akciju. Danas je Dan planeta Zemlje i željeli smo podijeliti s djecom, te njihovim profesorima i nastavnicima, ali i svim drugim građanima Koprivnice da je limena ambalaža, ustvari ambalaža koja ima višestruke prednosti – rekla je Martina Dalić predsjednica Uprave Podravake, koja je također naglasila kako se limenka može reciklirati i ponovno upotrijebiti, ali i kako je ovakva ambalaža  jamac kvalitete proizvoda.

– Hrana čuvana u limenkama je hrana bez konzervansa, bez  kemijskih dodataka. Hvala svima koji su se uključili u ovu akciju. U međuvremenu imat ćemo i niz drugih aktivnosti kako bi smo djeci i građanima Koprivnice podijelili naše projekte vezane uz zaštitu okoliša, održivost proizvodnje te svijest da uz sve ono što radimo i proizvodimo, moramo i čuvati našu planetu – zaključila je Dalić.

Halo, Podravski!

Imate priču, vijest, fotku ili video?
Nešto vas muči ili želite nešto/nekoga pohvaliti?
Javite nam se!

SLAVI SE Tijelovo

FOTO/VIDEO Brojni vjernici na svetoj misi i procesiji u Đurđevcu

DOSTAVILE KOMUNALCU 18 KILOGRAMA

Članice KUD-a Srce nastavljaju prikupljati plastične čepove u humanitarne svrhe

JUBILEJ

FOTO Udruga žena Otočka proslavila 10. rođendan

IZLOŽBA U FERDINANDOVCU

FOTO Uzgajivači konja predstavili svoja grla i zaprege

INVESTICIJA VRIJEDNA 130.000 EURA

FOTO Park u Goli dobio amfiteatar, dječje igralište i boćalište

U GRADSKOJ KNJIŽNICI ĐURĐEVAC

FOTO Zdravko Seleš predstavio nagrađenu zbirku poezije


Search

Upišite pojam koji želite pretraživati