Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

Udomljeni je mješanac zaklao mog jadnog maltezera, a drugog ozlijedio

Nesvakidašnji obračun pasa dogodio se prošle subote u prijepodnevnim satima u dvorištu kuće obitelji Čorba u đurđevačkom prigradskom naselju Čepelovac. Udomljeni pas pobjegao je vlasnici iz Mičetinca te preko vinogorja stigao u Čepelovac gdje u dvorištu napao dva minimaltezera.

Ugrizi mješanca bili su kobni za jednog maltezera koji je odmah uginuo, a zbog nemilog događaja morala je intervenirati i policija.

Ova je priča objavljena u ponedjeljak u tiskanom izdanju Podravskog lista…

Antun Čorba rekao nam je kako se drugi maltezer oporavlja od ugriza.

– Bili smo u kući dok se dogodio napad psa mješanca koji je dolutao. Čuli smo lajanje pasa, a kad smo izašli van, vidjeli smo da je jedan naš ljubimac uginuo. Drugi maltezer je ugrizen za šapu i s njim smo odmah otišli k veterinaru – priča nam Antun Čorba.      

Nikome od ukućana, dodaje on, nije bilo lako vidjeti uginulog ljubimca, no ipak, bez obzira na nemile scene, ne okrivljuju vlasnicu udomljenog psa.

– Svima nama koji imamo kućne ljubimce može se dogoditi da nam pas odluta. Ona je tog mješanca udomila iz azila prije mjesec dana i bio je u postupku dresure, a nije mogla naslutiti da će odlutati čak u drugo naselje. Vlasnica nam se ispričala i mi smo prihvatili njenu ispriku – kaže Antun Čorba.

Utjeha je, kaže on, to što je drugi maltezer ostao živ i što je prilikom napada udomljenog psa na vrijeme pobjegao.

– Znamo da vlasnici udomljenog psa nije nimalo lako, a ovaj nemili događaj svima može poslužiti kao primjer da se bolje obraća pozornost na pse koji su skloni tome da odlutaju iz svog dvorišta – zaključio je Antun Čorba.

Vlasnica udomljenog psa nije željela komentirati nemili događaj, a neslužbeno smo doznali da je svog ljubimca nakon napada vratila u azil. U županijskoj Policijskoj upravi, pak, navode kako je protiv vlasnice udomljenog psa pokrenut prekršajni postupak.

Halo, Podravski!

Imate priču, vijest, fotku ili video?
Nešto vas muči ili želite nešto/nekoga pohvaliti?
Javite nam se!

Pretplatite se na naš kanal:

FOTO/VIDEO Otvoren skate park, ljubitelji adrenalina natječu se u izvođenju vratolomija

ISKUSTVO PACIJENTA

FOTO Tomo je operirao srce, kuk, bruh i koljeno: “Pomalo pijem domaće vino, a na zemlji radim od pete godine”

NAIVA U FOKUSU

FOTO Slikari preuzeli ključeve grada, počeli 30-ti Podravski motivi

Sakupljanje žira

Hrvatske šume imaju obavijest za sve građane koji žele dodatno zaraditi

Završili u kanalu

Dvije osobe teško ozlijeđene u padu s motocikla

NE PROPUŠTA LOKALNE UTAKMICE NI POD KOJU CIJENU

FOTO Duško: “Nogomet je moj život i strast bez koje ne mogu”

Upišite pojam koji želite pretraživati