Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

Upoznali rad španjolske zaklade za osobe s teškoćama u razvoju

U sklopu projekta „Moć znanja – zalog budućnosti Latica“, koji provodi Udruga za pomoć osobama s intelektualnim poteškoćama Latice u partnerstvu s Gradom Koprivnicom i Osmijehom – udrugom za terapijsko jahanje, predstavnici spomenutih udruga boravili su prošli tjedan u Španjolskoj, gdje su posjetili gradove Valenciju i Gandiju.

Domaćin je bila Zaklada Espurna kao primjer dobre prakse u pružanju inovativnih socijalnih usluga i razvijenog društvenog poduzetništva. Prezentiran je koncept, model i metodologija rada Zaklade koja omogućuje pravo na samostalan život uz podršku osoba s intelektualnim teškoćama i uključivanje na tržište rada. Korisnicima je omogućena potpuna uključenost i autonomija u zajednicu kao i samo organizirano stanovanje uz podršku u stambenim zajednicama.

Zaklada svoje korisnike zapošljava u velikim društveno-odgovornim poduzećima, gdje rade u pogonima pod nadzorom vlastitog mentora. Zaposlenjem im je omogućeno temeljno pravo na rad i samim time osjećaju se korisnima, stječu samopouzdanje i osobni razvoj. – Na nama je da sve viđeno pokušamo primijeniti, odnosno barem neke segmente, da postanemo što bolji pružatelji socijalnih usluga – poručili su iz Udruge Latice.

Facebook
Twitter
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI