Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije
povrtlarstvom se bavi više od 20 godina

Vesna: Razmišljam o gradnji novog plastenika, ali koštao bi me čak 20 tisuća eura

Ovaj tekst je objavljen u tiskanom izdanju Podravskog lista

Vesna Batak iz Pitomače već se više od dva desetljeća bavi povrtlarstvom. Vesnu se svakog tjedna može pronaći na tržnicama u Đurđevcu i njenoj Pitomači, a iako je sezona zelja prošla, to se popularno povrće i dalje može pronaći kod nje na štandu.

– Nešto zelja je preživjelo, a riječ je o sorti kojoj zima ne smeta. Čak mu ne smeta ni ako se smrzne, a iako je ona glavna navala na zelje prošla, ovo povrće i dalje se traži. Nema bolje nego kada se zelje friško nareže, a odlično je i za kuhanje – kazala je Vesna Batak koja osim povrće osim na tržnicama prodaje i na veliko, a tijekom cijele godine u plastenicima i na zemlji koju obrađuje sa sinovima, nečega stalno mora biti u ponudi.

– Sadimo puno krastavaca i mahuna. Ako hoćemo nešto na veliko, onda se za tu vrstu povrća mora osigurati i veći komad zemlje. Imamo i jagode, cvijeće, treba imati različito da kroz cijelu godinu imamo nešto u ponudi. Trenutačno je možda najsporiji dio godine po pitanju ponude, a polako dolaze mladi luk i salata za tržnice – istaknula je Batak i dodala da njeno obiteljsko poljoprivredno gospodarstvo povrće uzgaja u četiri plastenika, a razmišljaju o gradnji petoga.

– Planiramo raditi još jedan plastenik od 500 kvadrata, no otkako je došao euro, cijene su strahovito otišle gore. Dobili smo ponudu prema kojoj jedan takav plastenik od 518 kvadratnih metara košta 20 tisuća eura, a to je stvarno jako puno. Prije je to bilo puno jeftinije i prihvatljivije, a sada moramo dobro razmisliti jer je riječ o iznimno ozbiljnoj investiciji. Problem je i što se mora jako dugo čekati da bi se plastenik napravio. Kad bismo sada uplatili, možda bi tek do lipnja ili srpnja bio gotov –zaključila je Vesna Batak.

FOTO Nikola Wolf

Halo, Podravski!

Imate priču, vijest, fotku ili video?
Nešto vas muči ili želite nešto/nekoga pohvaliti?
Javite nam se!

INTRIGANTNA PRIČA

Krađa novca i dokumenata iz nogometnog kluba je čista slučajnost ili pak pomno planirana pljačka

Obavijest za potrošače

U hrvatskom začinu otkriveni komadići plastike. Povlači se s tržišta

ĐURĐEVAČKI LIMITATOR

Kaj bi se čovek dal da se v tem Šemovcu bar jemput potrefi zeleno

Pred više od tisuću članova i simpatizera obilježena 34. obljetnica osnutka HDZ-a u Varaždinskoj županiji

Plenković: Franjo Tuđman stvorio je najvažniju, najveću, najutjecajniju i najodgovorniju političku stranku u političkoj povijesti Hrvatske

VELIKA PROMJENA ZA MNOGE

HZMO ima važnu obavijest za brojne građane

SVI ĆE DOBITI POVRAT NOVCA

Plodine mole sve kupce ovog prehrambenog proizvoda da ga prestanu konzumirati: “Vratite ga u najbliži prodajni centar”

Search

Upišite pojam koji želite pretraživati