Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije
bomba domaće izrade mu raznijela ruku

VIDEO Dragan je ostao bez ruke jer mu se susjed bojao provalnika

Još kao dječak, Dragan Kolarić (43) iz Šemovaca, nedaleko od Đurđevca davne je 1992. godine doživio strašnu nesreću koja mu je zauvijek promijenila život.

Svoju nam je potresnu priču otvoreno ispričao na đurđevačkom buvljaku, gdje smo ga zatekli u društvu vjernog psa Balija. Prije više od 30 godina Dragan je ostao bez desne ruke nakon što mu ju je raznio upaljač od bombe, i to ručne izrade. Kao i ostala djeca, zaigrano je lutao okolnim selima sve dok jednog dana on i prijatelj nisu naišli na kuću u izgradnji koja im se učinila kao odlično mjesto za igru. Međutim, dječaci pojma nisu imali u što se upuštaju, jer vlasnik objekta u strahu od krađe postavio je trinaest ručno rađenih bombi kako bi spriječio potencijalne lopove u svom naumu…

– Čovjek je od laka u spreju napravio improvizirane bombe i postavio ih oko kuće, a ja i najbolji prijatelj, naravno, nismo znali što je to. Primio sam jednu i – bum! Ruka mi je u sekundi odletjela u zrak skroz do krova i iduća dva tjedna proveo sam u bolnici – ispričao je Dragan.

Dodaje i da je čovjek koji je izradio eksplozivne naprave na sudu sve priznao uz izliku da su bombe postavljene jer je bio uvjeren da ga netko potkrada i dobio godinu dana uvjetnog zatvora. No, iako je ostao doživotni invalid zbog nečije paranoje, Dragana u cijeloj priči najviše boli nešto sasvim drugo.

– Nikad, ali nikad mi taj gospodin nije prišao i rekao oprosti. Nikad. Međutim, ja sam mu unatoč svemu odlučio oprostiti – kaže Dragan.

Odavno se prilagodio životu bez ruke, položio vozački i to na ručnom mjenjaču, a uz to je i strastveni ribolovac koji živi punim plućima i uživa u svakom danu. Jasno, uz pomoć proteze koja mu sve to znatno olakšava i pomaže da normalno funkcionira.

FOTO/VIDEO Nikola Wolf

Tekst je napisan uz potporu Agencije za elektroničke medije temeljem Javnog natječaja 1/23 za raspodjelu sredstava Fonda za poticanje pluralizma i raznovrsnosti elektroničkih medija – profitnih pružatelja elektroničkih publikacija za 2023. godinu

Halo, Podravski!

Imate priču, vijest, fotku ili video?
Nešto vas muči ili želite nešto/nekoga pohvaliti?
Javite nam se!

IVAN RADELJIĆ, NOVI TRENER SLAVEN BELUPA, O PLANOVIMA, IGRAČIMA, BUDUĆNOSTI...

Želim da Koprivnica, baš kao u moje vrijeme, opet bude neosvojiva utvrda

Sudarila se dva automobila

FOTO Prometna nesreća na Podravskoj magistrali

Podravski na mjestu događaja

UPRAVO Sudarili se Opel i Peugeot ispred bolnice

problem u prekodravlju

Miljenko: “Međaš je prekopao državno zemljište, ljudi ne mogu do svojih posjeda”

NERADNI DAN

U Koprivnici se sutra ne naplaćuje parking

rogati konj

Generalićeva slika vrijedna 220 tisuća eura stiže u Đurđevac. Nepoznato je pod kojim uvjetima i u kakvom aranžmanu


Search

Upišite pojam koji želite pretraživati