Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije
VIŠE NEMA ODGOVARAJUĆI PRILAZ GROBNICI RODITELJA

VIDEO Đurđica: “Susjedni spomenik postavljen je na dijelu našeg grobnog mjesta”

Ovaj tekst je objavljen u tiskanom izdanju Podravskog lista

Đurđica Svibić iz Novigrada Podravskog više nema odgovarajući prilaz grobnici svojih roditelja na novigradskom groblju. Prije pet mjeseci vlasnici susjednog grobnog mjesta, kaže Đurđica, napravili su grobnicu kojom su oštetili prilaznu stazu grobnice njenih roditelja, a i „zatvorili“ su sam prilaz spomeniku.

– Kad sam vidjela da od spomenika susjedne grobnice ne mogu više normalno doći do grobnog mjesta svojih roditelja, ostala sam u šoku. Nije mi jasno kako je majstor koji je postavljao spomenik uopće imao hrabrosti napraviti tako nešto i još pritom oštetio dio podloge uz naš spomenik – žali se Đurđica Svibić.

Odmah je, dodaje ona, sporni slučaj prijavila Općini u čijoj je nadležnosti izdavanje dozvola za postavljanje spomenika.

– Pročelnik Općine nije pokazao previše razumijevanja za moje pritužbe i nije mi jasno kako je majstor mogao dobiti dozvolu za postavljanje spomenika jer je očito da je dio postavljen i na naše grobno mjesto. Redovito plaćamo naknadu za to grobno mjesto, a sad smo ostali bez odgovarajućeg prilaza zbog susjednog spomenika. I vlasnici tog spomenika skrenula sam pozornost da se dio nalazi na našem grobnom mjestu, ali ni ona ne mari za našu pritužbu. Zato sam odlučila javno skrenuti pozornost na ovaj slučaj koji nam stvara velik problem – zaključila je Đurđica Svibić.

Zdravko Brljek – Brčo, načelnik Općine Novigrad Podravski, ističe kako za postavljanje spornog spomenika majstor nije dobio potrebnu dozvolu Općine. – Nemamo ovlasti tražiti uklanjanje spomenika, a u slučaju privatne parnice Đurđici Svibić možemo posvjedočiti da majstor od Općine nije zatražio dozvolu. Nažalost, baš na tom dijelu groblja ima puno takvih situacija i zbog toga smo jasno istaknuli natpis da je potrebno ishoditi dozvolu Općine. Kako bismo dugoročno riješili problem, Općina je krenula u otkup okolnog zemljišta radi proširenja groblja kako se ne bi događali ovakvi i slični slučajevi – kaže Zdravko Brljek – Brčo.

FOTO/VIDEO: Nikola Wolf

Halo, Podravski!

Imate priču, vijest, fotku ili video?
Nešto vas muči ili želite nešto/nekoga pohvaliti?
Javite nam se!

Pretplatite se na naš kanal:

LIJEK ZA UGODAN I ZDRAV ŽIVOT

Novi termini vježbi u vodi za zlatnu dob

ROMAN SOVIĆ, VODITELJ ŠKOLE NOGOMETA O LOŠIM REZULTATIMA MLADIH SLAVENAŠA

“Uskoro ćemo imati bolesne mlade ljude ako se svi ne pozabavimo fenomenom modernih tehnologija”

Budite oprezni

Znamo kuda će ove subote ići divlje svinje

Završena policijska istraga

Nesvakidašnji incident s noževima u Križevcima, bio je pokušaj ubojstva

država će sufinancirati troškove boravka djece u vrtićima i do 50 posto

Subvencije su značajne, ali i nelogične. Bogata Gola dobit će više od siromašnih Hlebina

TRAGOVA NASILNE SMRTI NEMA

Umirovljenik (74) upao u potok dubine jedan metar. Utopio se

Upišite pojam koji želite pretraživati