Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije
TU, MEĐU NAMA

VIDEO “Lopovi su nas pokrali, a Vodne usluge bacile na koljena”

Kao da nije bilo dovoljno to što su bili žrtve krađe, obitelj Adamić zbog posebno je drskih lopova, pomalo bizarno, dobila astronomski račun za vodu. Osim što su ju ovog proljeća opustošili, u njihovoj klijeti koja se nalazi kod Kolarca na križevačkom području, lopovi su ostavili totalni „rusvaj“ i napravili ogroman dug za vodu, koji obitelji dandanas otplaćuje nakon neuspješne borbe s nadležnim institucijama.

– Ukrali su nam bakrene oluke, žganjereski kotao, skupocjeno posuđe, ali najgore od svega, iščupali su dvije pipe, nakon čega je po klijeti nastavila curiti voda. „Natukli“ su nam tako račun u iznosu od 12 tisuća kuna – ispričao nam je ogorčeni Radoslav Adamić.

Nakon što je vode u klijeti već bilo do koljena, djelatnik Vodnih usluga poslikao je stanje na neoštećenom vodomjeru preko kojeg je sva ta silna voda istekla, iz čega proizlazi kako je isključivo na Adamićima da plate račun, unatoč krađi u kojoj su ostali bez vrijednih pokretnina.

– Da sam pokvarenjak, prije no što se ovaj iz Vodnih usluga uopće pojavio, potrgao bih vodomjer pa bi svi bili sretni i zadovoljni – kaže Adamić koji se navodno žalio svim mogućim institucijama, no apsolutno nitko mu ne želi ili ne može pomoći.

Ovom je hrvatskom branitelju, koji je, kako kaže, doselio u obližnje Pofuke u krvavim gaćama, od ukupnog duga ostalo za platiti još 500 eura, tako da gore nisu mogli proći. Ipak, ovdje priči nije kraj, jer spomenuto ukradeno posuđe Adamićev je sin našao kako se prodaje na internet-oglasniku. Poslali smo upit policiji kako bismo doznali detalje ove podmukle krađe, no kriminalističko istraživanje još uvijek je u tijeku i odgovore na postavljena pitanja, sukladno Zakonu, ne možemo dobiti.

FOTO/VIDEO Nikola Wolf

Tekst je napisan uz potporu Agencije za elektroničke medije temeljem Javnog natječaja 1/23 za raspodjelu sredstava Fonda za poticanje pluralizma i raznovrsnosti elektroničkih medija – profitnih pružatelja elektroničkih publikacija za 2023. godinu

Halo, Podravski!

Imate priču, vijest, fotku ili video?
Nešto vas muči ili želite nešto/nekoga pohvaliti?
Javite nam se!

U krvi imao 1,92 promila

Pijani muškarac (44) u Koprivnici pao s električnog romobila i zadobio teške tjelesne ozljede

IZLET

FOTO Virovski umirovljenici hodočastili u Mariju Bistricu

lokalni nogomet

FOTO Močile druge, Borac pao u Virju, Herešinu ‘prvi set’, Križevčani kiksali i ostali bez naslova

iskustvo pacijenta

Milka (70): “Popiknem se kad me tlak ošine pa ljudi misle da se baba napila!”

za svakog je bilo ponešto u Legradu

FOTO Legrađani se družili na sajmu udruga, slijedi bogat sadržaj uz proslavu dana općine

OLIMPIJADA DJEČJIH VRTIĆA U ĐURĐEVCU

FOTO/VIDEO Mališani iz Đurđevca najbolji, Novigracima nagrada za fair play


Search

Upišite pojam koji želite pretraživati