Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije
NAKON POSTAVLJANJA RUBNIKA, POJAVIO SE NESVAKIDAŠNJI PROBLEM

VIDEO Obitelji Pažur bizarni potočić već godinama stvara probleme: “Nitko ne zna gdje voda izvire”

Ovaj tekst je objavljen u tiskanom izdanju Podravskog lista

Dok će se prema prognozama brojnih geostratega većina ratova u budućnosti voditi zbog izvora vode, jedan neželjeni izvor vode već godinama stvara probleme obitelji Pažur iz Bogačeva Riječkog u Općini Sveti Petar Orehovec. Taj izvor nastao je prije nekoliko godina, kada su se ispred kuće ove obitelji postavljali rubnici, a od tada im on stvara ogromne glavobolje. Najgore od svega je, ističe Marija Pažur, što nitko ne može pronaći mjesto iz kojeg voda neprestano curi i slijeva se niz cestu.

– Bili su iz cesta, bili su iz općine, bili su iz vodovoda i ništa. Otkopavali su hidrant jer su mislili da on negdje pušta vodu, pa ništa, kažu da nema veze s hidrantom. Voda ide non-stop, stalno curi i slijeva se niz rubnik i tako već godinama pred ulazom u dvorište imamo neželjeni potočić – otkrila je Marija Pažur, a dok se u ovim ljetnim mjesecima taj potočić pretvara u pravu baruštinu u kojoj su se već namnožile alge i fali još samo valjda žabokrečina, situacija je posebno alarmantna tijekom zime.

– Svake zime solimo, razbijamo led lopatama jer ne možemo iz dvorišta izaći na cestu koliko je sklisko. Unuk je opao s motora dok je pokušao prijeći preko te vode, a sklizavo je i ljeti i zimi. Kada bude pljusak, onda nastaje pravi vodopad i sa svih strana curi, odnosi kamen po cijeloj cesti. Prije dvije godine su dio asfalta odrezali kako bi pokušali otkriti što je uzrok, a sada to već dvije godine tako stoji – rekla je Pažur i dodala da prije postavljanja rubnika nisu imali takve probleme jer je sva voda odlazila u kanal, no sada tog kanala više nema.

– Predložila sam da iza rubnika pokušaju napraviti opet neki kanalić ili da postave neku cijev. Kad izlazim iz dvorišta moram biti na oprezu jer je užasno sklisko. Pitala sam na općini što bi bilo da opadnem preko te vode i slomim se, koga da uopće tužim? – istaknula je Marija Pažur koja apelira na sve da se njen problem što prije riješi.

Iz Općine Sveti Petar Orehovec ističu da su upoznati s problemom obitelji Pažur i da su ga u suradnji sa Županijskom upravom za ceste (podružnica Križevci) u čijoj je i nadležnosti navedena cesta te Vodnim uslugama d.o.o. iz Križevaca koji su isporučitelj vode na njihovom području, pokušavali riješiti u više navrata, no međutim bez puno uspjeha.

-Predstavnici Vodnih usluga d.o.o. tvrde da voda ne pušta iz njihove vodovodne mreže, a što su u dva navrata i provjeravali. Navode kako bi problem mogao biti u bunarima koji se nalaze u neposrednoj blizini ceste, te da vjerojatno voda podzemnim “žilama” na tom mjestu prodire na cestu. Kako smo i spomenuli, pošto je riječ o cesti u nadležnosti ŽUC-a, isti navode kako će problem riješiti postavljanjem drenažne cijevi u dužini od cca 100m uzduž rubnjaka kako bi se riješila odvodnja i sanirao problem vode na cesti – stoji u odgovoru Sveti Petar Orehovec.

FOTO/VIDEO Nikola Wolf

Halo, Podravski!

Imate priču, vijest, fotku ili video?
Nešto vas muči ili želite nešto/nekoga pohvaliti?
Javite nam se!

Obavijest trgovačkog lanca

Plodine u potpunosti povlače jedan prehrambeni proizvod iz prodaje: U njemu je otkrivena salmonela

veliki popusti za članove kluba

Na Dinamo i Hajduk za 20 eura. Slaven osjetno digao cijene ulaznica, no sve s jednim ciljem…

simbol izvrsnosti

Dodijeljeno 26 rektorovih nagrada za najuspješnije studente Sveučilišta Sjever


Search

Upišite pojam koji želite pretraživati