Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije
TVRDI DA POSAO NISU NAPRAVILI DO KRAJA

VIDEO Snježana je ljuta na radnike koji su “sfušali” prilaz njenoj kući: Sve se urušava i nosi šoder prema cesti!

Prije nekoliko je mjeseci na Križevačkoj cesti izgrađen dugo zazivani rotor, koji je riješio i ubrzao prometnu situaciju na tom frekventnom i dotad prilično opasnom križanju. Uređen je i okoliš, asfaltirana nova pješačko-biciklistička staza oko kružnog toka, ali kako su radnici Tegre, međimurske tvrtke koja je bila zadužena za asfaltiranje i završno uređenje, završili s poslom, krenuli su problemi po Snježanu Zlatar. Njezina kuća prva je do rotora u smjeru Zagreba pa su radovi zahvatili i dio njezina dvora. Međutim, tvrdi ona, isti nikada nisu dovršeni i sad ima probleme, jer se za svake malo jače kiše ulaz u dvorište urušava i šljunak nosi prema stazi, odnosno glavnoj prometnici. Pokušala je problem riješiti sama, no kako nije „pronašla zajednički jezik“ s izvođačima radova, odlučila je javno progovoriti o problemu koji je muči.

– Uz ogradu su napravili kanalicu, ali nisu je dovršili i sad na ulazu u dvorište imam rupetinu, koja će biti još veća ako se ne sanira. Osim toga, pri kopanju su nekoliko puta promašili cijev za vodu, a sukladno svemu tome uništeno mi je i dvorište. Prije smo imali tvrdi ulaz i nije bilo nikakvih problema s vodom, a sad kada su to sve kao sredili, problemi su se pojavili. Sve se iz dvorišta spušta na stazu i prema cesti, na kojoj je, kao što vidite, šljunak. Tko bude to čistio nakon svake kiše? Ja sigurno ne budem. Niti budem betonirala dalje, to nije na meni, neka dovrše posao koji su počeli raditi, jer ovo što su napravili je apsurd – ljutito je poručila Snježana. Kazala je da su radnike upozoravali da to što rade ne bude dobro, ali da ih nitko nije slušao.

– Tražili smo da naprave zub prema stazi, upravo kako bi se spriječilo ovo što se sada događa. Nisu nas slušali, baš kao što nam nisu nabili ni ovaj put prema kući. Zvala sam ih nakon toga nekoliko puta, upozorila da su iza sebe ostavili nered i pitala tko bude to sanirao do kraja, no bili su neugodni, čak i bezobrazni. Poručili su mi da što se ja žalim, da imam bolji ulaz u dvorište i kuću nego što sam imala ranije. Kažu da su oni svoje napravili i neka budem sretna. A ne mogu biti, jer posao nije napravljen do kraja i imam probleme koje prije nisam imala. Na kraju sam i odustala od zivkanja, jer kao što sam rekla, bili su bezobrazni – ispričala nam je Snježana pokazujući stanje u dvorištu i u nadi da će se njezin problem u skoroj budućnosti riješiti.

IZ TEGRE ODGOVORILI DA SU SVE RADILI PO PLANU

‘Za nas je ta priča završena, što dokazuju i dokumenti’

Sukladno problemu s kojim nam se javila Snježana, kontaktirali smo Mišu Dragojevića, zaposlenika Tegre i šefa gradilišta na tom projektu, kako bismo dobili i drugu stranu priče. Kazao nam je da su oni posao odradili do kraja, prema projektu i u skladu s građevinskom dozvolom.

– Tehnički pregled smo prošli i dobili uporabnu dozvolu tako da smo s naše strane sve napravili po pravilima struke. Subjektivna razmišljanja korisnika ne bih komentirao, jer prigovora uvijek ima i bit će ih. Ipak, što se tiče dotične gospođe, pojasnili smo joj na licu mjesta da je sve rađeno u skladu s projektom. Čak smo joj u vezi nekih stvari izašli u susret da se ublaži taj pad, jer živi na malo povišenom terenu. Napravili smo potporni zid, sve sredili, rekonstruirali i s naše strane napravili, što dokazuju i dokumenti. Ako i dalje ima prigovore, to mora službeno podnijeti, a ja službeno ništa nisam dobio, tako da je za mene ta priča završena – odgovorio je šef gradilišta Dragojević.

FOTO/VIDEO Nikola Wolf

Halo, Podravski!

Imate priču, vijest, fotku ili video?
Nešto vas muči ili želite nešto/nekoga pohvaliti?
Javite nam se!

Ljeto na zrinskom je počelo

VIDEO Prepun centar Koprivnice pjeva s Tonyjem u glas

jaka provjera pred put u austriju

FOTO Jelić Balta se raspucao protiv BiH viceprvaka, Zrinjski, ipak, ostao neporažen

MATURALNA VEČER

FOTO/VIDEO Maturanti zablistali u svečanim modnim izdanjima


Search

Upišite pojam koji želite pretraživati