Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije
Nakon pisanja Podravskog lista promijenjen vozni red

Vlakovi iz Koprivnice krenut će prije kako bi se izbjeglo čekanje

Nedavno smo pisali o problemu putnika koji svako popodne putuju iz Zagreba u Koprivnicu, a nakon našeg teksta, iz HŽ-a su reagirali i promijenili vozni red. Podsjetimo, brojni putnici koji se svako popodne vlakom iz Zagreba vraćaju u Koprivnicu javili su se nezadovoljni s trenutačnim voznim redom. Kako nam je tada kazala naša čitateljica, oni upravo zbog voznog reda svojim kućama dolaze skoro sat vremena kasnije nego bi trebali. Radi se o vlakovima koji iz Zagreba polaze u popodnevnim satima.

Kako su nam tada istaknuli putnici, vlak je uvijek pun, jer se mnogi koji rade u Zagrebu vraćaju kući u smjeru Koprivnice. Putnici su upozorili na jednu veliku nelogičnost vezanu uz vozni red, koja im je bitno otežavala i komplicirala život. – Vlak koji je pun do posljednjeg mjesta dolazi na Kolodvor Dugo Selo i tamo čeka drugi vlak iz Koprivnice, a vrijeme čekanja je minimalno dvadeset minuta. Nekada toliko čekamo da nas u Dugom Selu prestigne brzi vlak koji iz Zagreba ide u 16:35 pa ljudi presjedaju – kazala je jedna od putnica koja je navela da su prošlog tjedna umjesto u 17:47, u Koprivnicu došli u 18:26.

Naša sugovornica istaknula je kako su svi svjesni da se obavljaju radovi, ali činjenica da prednost može imat vlak u kojem se voze tri putnika od onoga sa stotinu i više nije logična. Upravo zato, iz HŽ-a su reagirali i promijenili vrijeme polaska dvaju vlakova iz Koprivnice koja su uvjetno rečeno „kočila“ vlakove iz Zagreba, koji su morali čekati da se napravi Križanje u Dugom Selu. Dakle, vlak 2210 iz Koprivnice kreće u 13:30 umjesto 13:57, dok će vlak 2212 iz Koprivnice krenuti u 15:11 umjesto u 15:16. To će ubrzati vrijeme dolaska ova dva vlaka do Dugog Sela, tako da vlakovi iz Zagreba, kad stignu na taj kolodvor, neće morati čekati na križanje ili će odsad čekati barem nešto kraće. Naravno, ovo je privremena mjera, a uspostavom dvokolosiječne pruge do Zagreba iduće godine, ovakve stvari više se neće događati.

FOTO Arhiva

Halo, Podravski!

Imate priču, vijest, fotku ili video?
Nešto vas muči ili želite nešto/nekoga pohvaliti?
Javite nam se!

cesta uz ulicu stiska noćna je mora za vozače

“Već pola godine umjesto po asfaltu, mi se vozimo po šodru i uništavamo svoje aute”

kloštar podravski kreće u realizaciju vrijedne investicije

Pavlović: Gradit će se dom za starije i nemoćne za 120 korisnika

u 40 godina promijenio samo gume

FOTO Milan svoj pony vozi 40 godina: “Ne bih ga mijenjao nizašto, a za novi niti nemam novac”

Europski tjedan upoznavanja groblja u Koprivnici

Prošećite grobljem i upoznajte povijest našeg grada

ZAVRŠIO JE U BOLNICI

Vozač “pod parom” vrludao cestom i zabio se u parkirani traktor

apsolutni rekorder

Biciklist u Koprivnici napuhao 4,90 promila


Search

Upišite pojam koji želite pretraživati