Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije
privatni vrtić igra

Vrtić digao cijenu, Grad odmah reagirao i podigao sufinanciranje, evo što to znači za roditelje

U novom broj Podravskog lista pisali smo o novoj ekonomskoj cijeni u koprivničkim vrtićima Igra i Smiješak, koja će se primjenjivati od 1. ožujka i iznositi 300 eura mjesečno po djetetu. Takva informacija iznenadila je roditelje, jer spomenuto povećanje iznosi 30-ak posto od onoga što su plaćali dosad.

Međutim, ravnateljica Gabrijela Golub poručila je da je vrijeme jeftinih vrtića prošlo i da trenutna cijena od 245 eura u Igri, odnosno 259 eura u Smiješku, jednostavno nije realna. Sve je potkrijepila odlukom Vlade o dodjeli sredstava za fiskalnu održivost dječjih vrtića za aktualnu pedagošku godinu, a koja na razini RH iznosi 294 eura, dok na području Koprivnice iznosi 313 eura.

Također, poručila je da rješenje za roditelje leži u Gradu, koji godinama tom privatnom vrtiću sufinancira 146 eura po djetetu, što nije dovoljno, i dodala da je o novoj cijeni obavijestila Jakšića i društvo još prije dva mjeseca.

Sukladno novostima, u Gradu su nam najavili kako će početkom tjedna s ravnateljicom privatnog vrtića odraditi sastanak, kako bi situaciju riješili u najbolju korist za sve tri strane, a to se i dogodilo. Sastanak je održan odmah u ponedjeljak ujutro, a na njemu su pronašli zajednički jezik. Naime, Grad je sufinanciranje podigao sa 146 na 171 euro, a dodatno će transferirati i ono što dobije od države na temelju fiskalne održivosti.

– Slijedom toga, promjena mjesečne ekonomske cijene u matičnom objektu (Igra) povećat će participaciju roditelja po djetetu za 13,36 eura, dok se u Smiješku cijena neće povećati – piše na stranici Dječjeg vrtića Igra.

Dakle, roditelji, ipak, neće plaćati 36 posto veću cijenu, kako se to činilo na prvu, već triput manje, barem oni čija djeca pohađaju Igru. Dosad su mjesečno izdvajali 100 eura, sada će otprilike 113 eura.

FOTO: Nikola Wolf

Halo, Podravski!

Imate priču, vijest, fotku ili video?
Nešto vas muči ili želite nešto/nekoga pohvaliti?
Javite nam se!

Izložba vina u Novigradu Podravskom

Rajnski rizling Dražena Banjkovca šampion, Hegedićev kerner najvino novigradskih goric

JESTE LI ZNALI?

Kažu da je ovo najzdravija salata na svijetu. Ima jako antikancerogeno djelovanje

apsolutno nitko ne reagira

FOTO U šumi kod Koprivnice odlažu se velike količine otpada: “Uništava se priroda, baca sve i svašta”

lokomotiva pala u vječitom derbiju

Bravo! Šampanjac se može staviti na hlađenje, pehar se nakon dvije godine vraća u Koprivnicu

Al' se danas dobro jelo baš

FOTO Bregovska pita uoči današnje manifestacije čuvala se pod tri ključa

NOVI PODACI O BDP-U PO STANOVNIKU OTKRILI BOLNU ISTINU

Hrvatska se razvija duplo brže od naše županije. Gdje smo zapeli?

Search

Upišite pojam koji želite pretraživati