Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije
VRT

Zalijte biljke ovom besplatnom tekućinom, rast će kao nikad prije

Kada pojedete bananu, niti slučajno ne bacajte koru u smeće jer je riječ o besplatnoj, a vrlo moćnoj prihrani za vaše biljke.

Kora banane organskog je porijekla i lako se pretvara u kompost koji je odlična prihrana za biljke. Koru banane narežite na komadiće pa zakopajte oko biljaka. One će rasti kao nikad prije, a cvijeće cvjetati kao nikad prije.

Mnogi kažu da ukoliko koristite koru od banane, neće biti potrebe za dodatnim sredstvima za prihranu vaših sobnih biljaka. Za zalijevanje biljaka najbolje je koristiti koru jako zrelih, već tamnih banana, a koju ćete staviti u vodu, dodati malo smeđeg šećera te ostaviti da odstoji par dana.

Razlog tomu su minerali kojima je kora banane bogata, a riječ je o kalciju, fosforu i kaliju. Ti minerali iz kore će se otpustiti u vodu nakon 24 do 48 sati. Ako ćete jednom tjedno zalijevati biljke ovim tekućinom, sigurno nećete pogriješiti, piše Kuhinja i zdravlje.

FOTO Podravski list

Halo, Podravski!

Imate priču, vijest, fotku ili video?
Nešto vas muči ili želite nešto/nekoga pohvaliti?
Javite nam se!

VJEŽBA U PRUGOVCU

FOTO Vatrogasci pokazali spremnost za intervencije

PROŠTENJE

FOTO Prugovčani slave blagdan svete Margarete

U ORGANIZACIJI ŽUPA KALINOVAC I BUDROVAC

FOTO Mladi se družili uz kateheze, ples i igre


Search

Upišite pojam koji želite pretraživati