Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije
Građevinski projekt u centru grada izazvao kontroverze

Zdilar – Sertić: Krše se zakoni i ugrožavaju ljudi! Investitor: Imamo dozvole

Ovaj tekst je objavljen u tiskanom izdanju Podravskog lista

Vrlo oštar ispad imala je nedavno gradska vijećnica Grada Križevaca Martina Zdilar Sertić (HDZ) u vezi investicije koja se odvija u Ulici kralja Tomislava u Križevcima. Vijećnica Zdilar-Sertić javno je istakla kako postoje indicije, koje su navodno potvrđene od struke, da je projekt izgradnje nove stambene zgrade u Križevcima u suprotnosti s generalnim urbanističkim planom grada Križevaca. Isto tako navela ja da zgrada koja bi trebala biti izgrađena na toj čestici neće imati vatrogasni pristup. Vijećnica Zdilar-Sertić također je navela kvalifikaciju koja je sadržavala termine gradnje koji „ugrožavaju tuđe živote i imovinu i pritom devastiraju urbani prostor.“

– Projektanti između zgrade i susjednih čestica nisu uvrstili nikakve vertikalne presjeke. Prometovanje oko same zgrade je čista znanstvena fantastika. Pristup vatrogasnih vozila i za susjedne je zgrade onemogućen sa sjeverne i zapadne strane – navela je Martina Zdilar Sertić. Treba napomenuti da je vijećnica Zdilar Sertić rekla kako su njezini roditelji stranka u postupku i vlasnici susjedne kuće. Upitali smo i samog investitora oko ovih vrlo ozbiljnih navoda, koji aludiraju da se u ovom projektu krše brojne zakonske odredbe i, što je još ozbiljnije, ugrožava sigurnost ljudi.

– Gospođa je od početka protiv ovog projekta. Prijavila me svim mogućim inspekcijama. Čak me prijavila agenciji za zaštitu podataka jer su me novinari fotografirali na gradilištu od kuda se vidi kuća njezine majke. Također me prijavila i njezina majka da sam joj prijetio – naveo je Željko Hulec, vlasnik tvrtke Željograd iz općine Visoko u Varaždinskoj županiji. Što se tiče navoda koji se tiču GUP-a ili nepostojanja vatrogasnih pristupa, Hulec govori da izrečeno nema nikakvog smisla.

– Pa kako zgrada koju gradim može utjecati na vatrogasni pristup okolnih kuća koje imaju normalan pristup na prometnicu. Što se tiče dozvola, imamo rješenje o rušenju stare zgrade, koja je predstavljala ruglo i smeće, i onda se nitko nije žalio. Imam rješenje za glavni projekt da mogu graditi. Kod projektiranja smo imali neke zahtjeve konzervatora i njih smo uklopili u finalnu verziju projekta. Poštivali smo sve zakonske norme, kao što je i maksimalna izgrađenost čestice – naveo je Hulec koji je istaknuo svoju ogorčenost ovakvim javnim istupom vijećnice.

– Na Gradskom sam vijeću ispred javnosti predstavljen kako kriminalac. No, ja sam zapravo seljak, radnik, cijeli dan u radnom odjelu i na gradilištu. Ovaj istup je sve ne samo zaštita građana, već maltretiranje mene kao investitora i gledanje na vlastite interese, a ne interese javnosti – zaključio je Hulec. Nova zgrada bit će smještena u Tomislavovoj ulici, obuhvaća ambiciozan projekt s 44 stana, podzemnom garažom koja će smjestiti čak 49 parkirnih mjesta te poslovnim prostorom od 750 kvadratnih metara.

FOTO Nikola Wolf

Halo, Podravski!

Imate priču, vijest, fotku ili video?
Nešto vas muči ili želite nešto/nekoga pohvaliti?
Javite nam se!

lokomotiva pala u vječitom derbiju

Bravo! Šampanjac se može staviti na hlađenje, pehar se nakon dvije godine vraća u Koprivnicu

Al' se danas dobro jelo baš

FOTO Bregovska pita uoči današnje manifestacije čuvala se pod tri ključa

NOVI PODACI O BDP-U PO STANOVNIKU OTKRILI BOLNU ISTINU

Hrvatska se razvija duplo brže od naše županije. Gdje smo zapeli?

U TEŠKOJ PROMETNOJ NESREĆI OZLIJEĐENE DVIJE OSOBE

FOTO/VIDEO: Mladi vozač kombija izazvao težak frontalni sudar Audija i Škode

DINO, MARIO I GORdan OTKRILI SU NAM DETALJE

VIDEO Na zgradi HEP-a sutra će osvanuti impresivan grafit

DOJAVA O POŽARU U TRGOVAČKOM CENTRU

UPRAVO Panika u Eurospinu

Search

Upišite pojam koji želite pretraživati