Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

Željko: Ovakva se štuka lovi samo jednom, bit će vječna uspomena

Željko Rođak iz Podravskih Sesveta ulovio je kapitalnu štuku dužine čak 104 centimetra i težine 9,12 kilograma. Kapitalac je zagrizao na živi mamac, i to na rijeci Dravi u Podravskim Sesvetama, a kako je Željko iskusni ribič, izvlačenje iz vode nije dugo trajalo.

Ova je priča objavljena u ponedjeljak u tiskanom izdanju Podravskog lista…

– Imao sam odmah osjećaj da je zagrizao kapitalac, a kad sam vidio da je to štuka, mojoj sreći nije bilo kraja. Trebalo mi je desetak minuta da je izvučem iz vode. Takva štuka ne lovi se svaki dan pa nema sumnje da će biti vječna uspomena – priča nam Željko Rođak.

U ribolovu je bio s prijateljem Borisom Kovačićem pa je za obojicu kapitalna štuka i dalje glavna tema razgovora.

– Dosad mi je najteža štuka vagnula 5,5 kilograma pa je očekivano da ribički razgovori ne mogu proći bez osvrtanja na novog kapitalca. Ta će štuka sigurno još jedno duže vrijeme biti tema naših razgovora, a nadam se da će se i mom prijatelju Borisu posrećiti s takvim ulovom – kaže Željko Rođak.

Ribolov je Željku glavni hobi od ranog djetinjstva jer je odrastao uz rijeku Dravu pa i sad svaki slobodni trenutak koristi za odlazak na vodu.

– Ribolov mi dobro dođe za opuštanje od svakodnevnih obveza i posla, a kad se ulovi nekakav kapitalac, nema veće sreće i zadovoljstva. Osim ove kapitalne štuke, posebno mi je u sjećanju ostao i ulov amura teškog 23 kilograma. To su moja dva kapitalca s kojima se ponosim – zaključio je Željko Rođak.

Ustupio Željko Rođak

Facebook
Twitter
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI