Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije
SUSRET ZA PAMĆENJE

FOTO Balončići posjetili koprivničkog kipara i oduševili se njegovim skulpturama od drva


Skupina Balončiči Dječjeg vrtića Tratinčica već neko vrijeme provodi niz aktivnosti vezanih uz očuvanje tradicijskih vrijednosti i baštine našeg zavičaja. Tim povodom su u vrtičkoj skupini gostovali brojni posjetitelji, a osim baka i djedova bilo je tu i pravih poznavatelja starih zanata.

Istim povodom djeca su obišla i obiteljsku Galeriju skulptura Josipa Žagara, jednog od najstarijih živućih kipara Koprivnice. Na ovom susretu djece i umjetnika mali su posjetitelji mogli razgledati i dotaknuti skulpture od drva u prirodnom vanjskom ambijentu umjetnikovog doma. Osim što svaki zaboravljeni komad drva „otima“ vremenu i oblikuje ga u ljepotu koja traje i živi u oku promatrača, Josip je i pjesnik te je Balončićima pročitao i svoje stihove iz zbirke Životni put na kajkavskom i standardnom jeziku.
Priče o šumi, pticama, životinjama, rijeci Dravi i ljubavi pjesnika prema rodnoj Podravskoj grudi pretočene u stih, djeca su s velikim interesom slušala i upijala.

Najveći interes pobudile su upravo brojne skulpture od drva koje su za ovu prigodu postavljene u prirodnom okruženju zelenila drveća, cvijeća i travnjaka obitelji Žagar.

Djeca su u ime Vrtića zahvalila umjetniku Josipu što ih je uz kćerku Barbaru primio u Obiteljskoj galeriji skulptura. U svoj su vrtić ponijeli tri unikatne skulpture od drva te zbirku pjesama Životni put.

FOTO: Privatna arhiva

Halo, Podravski!

Imate priču, vijest, fotku ili video?
Nešto vas muči ili želite nešto/nekoga pohvaliti?
Javite nam se!

u župnoj crkvi u Sigecu

Zborovi pjevali u čast Svetoj Ceciliji, zaštitnici glazbenika, skladatelja, pjevača…

Prometna nesreća u Koprivnici

FOTO Upravo još jedan sudar kod Lidla!

NIKAKO NE PROPUSTITE

Vikend listopadnih cijena u PEVEXU, 15% popusta na sve

Osigurali su plasman na svjetsko prvenstvo u Estoniji

FOTO Josip Martinović i ekipa Koprivničko – križevačke županije najbolji su hrvatski orači

suradnja udruga proizašlih iz domovinskog rata

Održana prezentacija povjesnice i ratnog puta Prvog hrvatskog redarstvenika

MEĐUNARODNI DAN STARIJIH OSOBA

Plesom i pjesmom razveselili stanare Doma za starije

Upišite pojam koji želite pretraživati