Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

Ekipa iz Komunalca organizirala plogging utrku i podržala Ekotlon akciju

Dana 10. rujna održana je prva plogging utrka u Koprivnici koju je organizirala ekipa iz Komunalca i na taj način podržala Ekotlon plogging utrku u Zagrebu i Splitu. Plogging utrka održana je u Dravskoj ulici u Koprivnici na stazi dugoj 2,8 kilometra uz ekipu od devet trkača koji su uz jogging prikupljali otpad.

Mali koraci u očuvanju okoliša čine razliku, a ovaj originalni naziv dolazi od engleske riječi jogging i švedske riječi plocka upp, koja u prijevodu znači “pokupiti”, u ovom slučaju otpad. Time plogging predstavlja vrlo učinkovitu fitness aktivnost jer osim standardne fizičke rekreacije, pomaže u očuvanju okoliša.

Dvostruka motivacija primarni je faktor koji razlikuje plogging od ostalih fitness aktivnosti.  To je stoga pravi početak za sve ekološki osviještene trkače i druge građane koji tijekom svojih svakodnevnih šetnji ili vježbi mogu prikupljati plastične boce, papiriće i drugi sitni otpad te tako pomoći u očuvanju prirodnih ljepota. Očuvanje okoliša iznimno je važna tema i uvijek podržavamo aktivnosti koje pridonose razvoju održive zajednice. Svaki prikupljeni plastični čep, papirić, vrećica ili drugi sitni otpad u šetnji ili joggingu bez obzira koliko bio mali čin, velik je doprinos za naš okoliš i budućnost planeta za mlađe generacije.

Facebook
Twitter
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI