Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije
TVRTKA CRNU GORU PO PRVI PUTA PUSTILA NA TRŽIŠTE NEKRETNINA

FOTO Hrvatske šume za 330 tisuća eura prodaju nekadašnji ugostiteljski biser

Ovaj tekst je objavljen u tiskanom izdanju Podravskog lista

Generacije starijih Koprivničanaca s nostalgijom se prisjećaju nekadašnjeg ugostiteljskog objekta Crna gora, koji je bio idealno izletište za one koji se žele odmaknuti od centra grada. Bio je nadaleko poznat i izvan granica naše županije, služio je za brojne sastanke i u njemu su se donosile neke važne odluke, a onda je krajem devedesetih cijela priča „pala u vodu“ i objekt u Crnogorskoj ulici nikada se nije oporavio. Rješenja se traže više od dva desetljeća, mijenjali su se zakupci s raznim idejama, no ništa od toga nije urodilo plodom pa su se vlasnici prostora, a to su Hrvatske šume, odlučili na novi potez.

Naime, nekretnina koja službeno nosi naziv restoran „Šumski dom Črna gora“ odnedavno je u prodaji, a možete je kupiti za 330 tisuća eura. U cijenu ulazi restoran površine 250 metara kvadratnih i dvorište četiri puta veće površine, a nekretnina se kupuje po sistemu viđeno-kupljeno. Javni natječaj otvoren je početkom veljače, rok za podnošenje zahtjeva istječe 3. ožujka, a ponude se otvaraju četiri dana kasnije u koprivničkoj podružnici Hrvatskih šuma, gdje se nadaju da će zainteresiranih biti.

– Nekretninu prodajemo po prvi puta, dosad smo u pravilu imali ugovore sa zakupcima, no kako smo lani sa zadnjim raskinuli, odlučili smo se na ovaj potez. U proteklih desetak godina tamo smo imali tri zakupca, ali nitko nije uspio napraviti ozbiljniju priču, iako je lokacija idealna. Svi su imali velike ideje, ali vjerojatno Koprivnica nema, da se tako izrazim, tu neku kulturu višeg nivoa, barem kada je prehrana u pitanju – odgovorili su nam iz Hrvatskih šuma. Kažu da je objekt trenutno prazan, ali da je u priličnom dobrom stanju i pogodan u više svrha.

– Nije da je sve uništeno ili tako nešto, dapače, situacija unutar samog objekta je dosta dobra. Zadnji zakupac sa sobom je odnio inventar u koji je i sam uložio, a adaptaciji je možda prije svega podložno potkrovlje. Tamo su sobe i sanitarni čvor, nije ništa ekstra, ali zato su u prizemlju uređeni sanitarni čvorovi i sala. Znači, uz restoran bi netko mogao urediti i smještajne kapacitete, a tu je i veliki prostor u podrumu. Taj podrum je u dobrom stanju i tamo može biti, recimo, kuhinja, a iz tog donjeg dijela može se ići u dvorište, što je dodatan izbor. Rekli bismo da je prostor idealan za ugostiteljstvo, pogotovo jer se nalazi malo izvan grada, a svima je blizu. Okružen je prirodom i poučnom trim stazom, tako da svake godine ima i sportskih događaja. Međutim, novi će vlasnik, ako ga bude, sam odlučiti što je najbolje i u kojem smjeru krenuti – poručili su iz koprivničke ispostave Hrvatskih šuma, uz dodatak da je prostor oduvijek u njihovom vlasništvu.

– Sukladno tome, svi papiri su čisti, ali s obzirom na to da smo usredotočeni na neke druge stvari, voljeli bismo nekome drugome pružiti priliku da uredi taj prostor, za koji je šteta da propada. Kroz godine je znalo biti upita, ali ništa konkretnog ni ozbiljnog, a hoće li ovaj put biti zainteresiranih tek ćemo vidjeti – zaključili su iz Hrvatskih šuma i eventualnim kupcima poručili da više informacija o samoj nekretnini mogu dobiti u Upravi šuma podružnice Koprivnica u Meštrovićevoj ulici.

U VLASNIŠTVU IMAJU VIŠE OBJEKATA PO ŽUPANIJI

Uskoro prodaju dva stana u Đurđevcu i zgradu na ulazu u Varaždin

Hrvatske šume u vlasništvu imaju nekoliko objekata u županiji, a većina njih se koristi. Upravo je Crna gora najpoznatiji, ali i jedini koji je trenutno u prodaji. No ne zadugo, jer će uskoro, možda već u ožujku, u prodaju pustiti i dva stana u Đurđevcu. Kako su nam kazali, jedan se nalazi u Ulici Đure Basaričeka, a drugi u Ulici bana Josipa Jelačića. Oba su u sklopu stambenih zgrada, a uz njih idu i garaže. Također, uskoro će na prodaju i nekadašnji Mundus, odnosno velika zgrada na ulazu u Varaždin. Cijene tih objekata još nisu definirane, a detalji će se znati uskoro.

FOTO Nikola Wolf

Halo, Podravski!

Imate priču, vijest, fotku ili video?
Nešto vas muči ili želite nešto/nekoga pohvaliti?
Javite nam se!

JEZIV SLUČAJ NASILJA U OBITELJI

Nezaposleni nasilnik (23) iz okolice Križevaca vukao baku za uši jer mu ne da novac

investicija vrijedna 67 tisuća eura

FOTO Kozarevac dobiva novi kružni tok u središtu naselja

UMIROVLJENI BRANITELJ NAJVEĆI JE PROIZVOĐAČ TREŠANJA U KRIŽEVAČKOM KRAJU

VIDEO Dragutin ima čak tisuću stabala trešanja. Mraz mu je ove godine uništio dvije trećine prinosa

ISPRAVLJENA NELOGLIČNOST ZA PODRAVSKOJ MAGISTRALI

FOTO Stjepan: “Zahvaljujući Podravskom, izmijestili su znakove s nogostupa”

OPĆINA FERDINANDOVAC PROSLAVILA DAN OPĆINE

FOTO/VIDEO Maletić: Više od 30 mladih obitelji zadržali smo u Ferdinandovcu, a otvorili smo i novu odgojnu skupinu u vrtiću

LOŠE PROLJETNE IGRE ZNAČAJNO UTJECALE NA PREMIJE OD TV PRAVA

Slaven u drugom dijelu sezone ostao bez gotovo 200 tisuća eura


Search

Upišite pojam koji želite pretraživati