Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije
U VINOGRADIMA LUDBREŠKIM ODRŽANA PETA PO REDU ŽUPANIJSKA BERBA

FOTO Obitelj Stručić ugostila brojne vrijedne berače na svom prekrasnom imanju

Peta po redu Županijska berba održana je ovog vikenda u Vinogradima Ludbreškima na imanju obitelji Stručić. Tamo je na simboličan način označen početak sezone berbi i kraj mukotrpnog rada u vinogradima.

– Danas je dan za koji smo radili cijelu godinu. Berača ima puno, pridružili su nam se župan Anđelko Stričak i njegovi suradnici, kao i predsjednik Gradskog vijeća Ludbrega Darko Jagić, tako da ćemo sve odraditi u kratkom vremenu – rekao je Tomislav Stručić, vlasnik istoimene vinarije, koji je sa suprugom Sanjom bio domaćin ovogodišnje Županijske berbe.

Župan Stričak je istaknuo da se ovim događanjem sve građane želi dodatno potaknuti da vina i sve druge poljoprivredne proizvode nabavljaju od naših domaćih OPG-ova koji imaju doista izvrsne proizvode.  

– U Vinski registar Republike Hrvatske upisano je oko 1.700 proizvođača vina s područja Varaždinske županije, koji godišnje proizvedu oko 1.100 tona grožđa. Te brojke dovoljno govore da je veliki broj naših građana zainteresiran za proizvodnju vina, koja u našoj županiji ima višestoljetnu tradiciju – rekao je župan Stričak.

Tomislav Stručić, zajedno sa suprugom Sanjom, uz pomoć djece, u Vinogradima Ludbreškima obrađuje oko 3,5 hektara vinograda.

– Počeli smo s pola hektara i u 20 godina narasli do današnjih 3,5 hektara vinograda, a cilj nam je doći na 6,5 hektara. Proizvodimo mirna i pjenušava vina. Od mirnih imamo najviše graševine, chardonnaya i sauvignona, dok pjenušce radimo od chardonnaya portugisca. Druga smo generacija vinara, a nadamo se da će se treća generacija popeti još jednu stepenicu više u proizvodnji vina – kaže Tomislav, i to razlogom jer je njegov sin student agronomije.

Da obitelj Stručić proizvodi vrhunska vina, potvrđuje podatak da su u zadnje četiri godine osvojili osam medalja na najvećoj svjetskoj izložbi vina, Decanter World Wine Awardsu u Londonu. Posebno su ponosni na svoj pjenušac, prvi ikad proizveden u ludbreškom vinogorju.  

– Kad radite mirna vina, kruna svega je da napravite pravi pjenušac, a mi smo u tome uspjeli 2014. godine. Naš prvi pjenušac je Zavod za vinarstvo ocijenio kao vrhunsko pjenušavo vino, što je bila kruna našeg vinarenja. Na Decanteru u Londonu dosad smo osvojili osam medalja, među kojima i za pjenušac. To nam je poticaj za dalje – zaključio je Stručić.

FOTO/IZVOR Varaždinska županija

Halo, Podravski!

Imate priču, vijest, fotku ili video?
Nešto vas muči ili želite nešto/nekoga pohvaliti?
Javite nam se!

PROMETNA NESREĆA NA PODRAVSKOJ MAGISTRALI

Sudarila se dva teretna vozila na Podravskoj magistrali. Jedna osoba ozlijeđena

U POVODU DANA PLANETA ZEMLJE

FOTO/VIDEO U Koprivnici posađena najveća šuma hrane u Hrvatskoj

PODRAVSKI NA MJESTU DOGAĐAJA

UPRAVO Kombi naletio na srnu, uginula je

obavijest za potrošače

U popularnom voću iz Libije otkrivena tvar opasna po zdravlje

nastupile na 27. državnom prvenstvu u Krapini

Koprivnica ima zlatne djevojke, mažoretkinje ponovo rasturile u nastupu s pomponima

SPREMA SE DVODNEVNA FEŠTA

Večer uoči Praznika rada dobro ćemo se zagrijati, stižu nam tamburaši u kožnim jaknama


Search

Upišite pojam koji želite pretraživati