Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije
Dani ludbreške Svete nedjelje

FOTO Održan najstariji kulturni događaj manifestacije

Jučerašnja večer bila je rezervirana za prepoznatljiv događaj u sklopu Dana ludbreške Svete nedjelje. Riječ je o 25. koncertu ‘Kroz generacije’ koji je najstariji kulturni događaj manifestacije, a kojeg organizira Centar za kulturu i informiranje ‘Dragutin Novak’ Ludbreg. Rijetki se gradovi u Hrvatskoj mogu pohvaliti koncertom koji se održava četvrt stoljeća, a koji svake godine okuplja bivše i sadašnje učenike ludbreške glazbene škole, polaznike srednjih glazbenih škola koji su potekli iz ludbreškog kraja te glazbenike i profesore koji su završili akademiju.

U ovogodišnje izvođače upisalo se dvanaest glazbenika. Nastup na koncertu ‘Kroz generacije’ po prvi puta je zabilježio David Sovar na trubi.

Uz njega, sad već kao iskusni izvođači nastupili su Martin Zdelar na saksofonu, talentirana glazbenica Dora Pretković, Julijan Martinčević na klaviru kao pratnja izvođačima, zatim Alen Vađunec na trubi, braća Lovro i Fran Povijač na trombonu i horni, Marcel Dodlek, Vita Murat i Silvija Novak na klaviru, na tubi Vedran Vađunec koji je ponovno stao na ludbrešku pozornicu nakon nekoliko godina pauze te sopranistica Dubravka Krušelj Jurković.

Koncert se po prvi puta održao u obnovljenoj dvorani Centra za kulturu i informiranje ‘D. Novak’ u kojoj je podršku glazbenicima iskazalo stotinjak gostiju.

FOTO Grad Ludbreg

Halo, Podravski!

Imate priču, vijest, fotku ili video?
Nešto vas muči ili želite nešto/nekoga pohvaliti?
Javite nam se!

SUPER VIJESTI IZ FONDA ZA ZAŠTITU OKOLIŠA I ENERGETSKU UČINKOVITOST

Frekventna gradska ulica nakon rotora dobiva i dugo očekivanu pješačko-biciklističku stazu

ŽUPANIJSKA SKUPŠTINA ODRADILA DRUGO ZASJEDANJE

Ravnatelji zdravstvenih ustanova predstavili poslovanja, podržani bez puno pitanja

OSNOVNA ŠKOLA BRAĆE RADIĆ KONKURIRA ZA VRIJEDNU NAGRADU

Pomognimo školarcima da opreme svoju knjižnicu, glasati možete do ponoći


Search

Upišite pojam koji želite pretraživati