Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije
radovi pri kraju

FOTO Sredinom listopada prestaju gužve, ponovno se otvara obilaznica!

Ovaj tekst je objavljen u tiskanom izdanju Podravskog lista

Krajem ovog tjedna, trebao bi se riješiti, barem djelomično, problem s gužvama u gradu Koprivnici. Naime, za 6. listopada najavljen je završetak radova na ulici Ivana Česmičkog, dakle obilaznici. To je dobra vijest za sve one koji oko 7 sati ujutro i 3 popodne završe u velikoj gužvi.

Osim što će radovi bitno smanjiti gužvu, jer je grad zatvaranjem obilaznice prepolovljen te se sav promet mora odvijati kroz sam centar grada, ovo raskrižje će sad biti mnogo sigurnije. Dosad se na tom raskrižju događalo mnogo nesreća, a sad će tamo biti nova prometna regulacija. Ulica Ivana Česmičkog, obilaznica, imat će prednost prolaska. Dosad to nije bio slučaj, jer je Pavelinska zbog sigurnosnih razloga morala biti cesta s prednošću prolaska kako se ne bi događali čepovi na pružnom prijelazu. U protivnom bi vozači čekali da se uključe na obilaznicu, a u tom trenutku mogao bi naići vlak što bi bilo ekstremno opasno. Upravo zbog toga, na tom raskrižju događalo se i desetak prometnih nesreća na godinu, često i s ozlijeđenima. Vozači koji su prelazili kroz Ulicu Ivana Česmičkog često nisu gledali znakove, misleći da se nalaze na glavnoj ulici i tako izazivali prometne nesreće.

– Na podvožnjaku Ivanečkom trenutno se izvode radovi na izgradnji prometnica i odvodnje prometnica. Završeni su radovi na kompletnoj konstrukciji objekta i potpornih zidova. Prethode nam završni radovi na izgradnji kolničke konstrukcije i ograde te radovi na signalizaciji. Očekivani završetak radova je sredina listopada 2023. godine, sukladno najavljenom planu – naveli su u HŽ- u te dali mogućnost da bi otvorenje prometnice moglo i kasniti koji dan, ali ne više od toga.

Pravo rasterećenje prometa kroz sam grad dogodit će se kad se u promet pusti i Pavelinska ulica, koja je u potpunoj rekonstrukciji, a to bi trebalo biti u 12. mjesecu.

Osim toga, u tijeku su radovi na još jednom projektu, koji će napraviti malu revoluciju u pješačkom i biciklističkom prometu Koprivnice. U tijeku su radovi na izgradnji prve faze pješačkog pothodnika u kolodvoru Koprivnica. Nakon završetka prve faze  nastavlja se s daljnjim radovima na izgradnji pothodnika i uređenju samog kolodvora.  Radi se o pothodniku u koji će se ulaziti pokraj željezničkog kolodvora, dakle kao i do sad, ali taj pothodnik bit će mnogo duži i  razgranatiji. On će voditi do svih perona u kolodvoru kojih će sad biti tri umjesto dva, ali pothodnik će voditi ispod svih kolosijeka te ispod zagrebačke ceste. Izaći će na drugoj strani te ulice, negdje na mjestu gdje su stambene zgrade. To će uvelike i višestruko skratiti putovanje pješice i biciklistima koji će prometovati prema centru s viničkog kvarta, koji postaje sve naseljeniji. Pothodnik će biti dug 140 metra i široka četiri metra.

Također, sljedeće godine u kolodvoru Koprivnica započet će radovi na zamjeni donjeg i gornjeg ustroja pruge i izgradnja perona. Sredinom 2024. godine započet će se s radovima uređenja prostorija za putnike. Svi ovi projekti dio su većeg, pod nazivom „Rekonstrukcija postojećeg i izgradnja drugog kolosijeka na relaciji Botovo – Križevci“, a projekt rekonstrukcije Pavelinske dio je projekta „Aglomeracija Koprivnica“.

FOTO Nikola Wolf

Halo, Podravski!

Imate priču, vijest, fotku ili video?
Nešto vas muči ili želite nešto/nekoga pohvaliti?
Javite nam se!

ALFA I OMEGA KRIŽEVAČKOG KLUBA

Vitomir Mijić: “Ne bojimo se uspjeha, ukaže li se prilika spremni smo i za prvu ligu”

VALENTA ŠTEFOJIĆA, AUTORA TORNJA U MAJURCU, JAKO JE POTRESLO NJEGOVO RUŠENJE

VIDEO ‘Kad sam ga gradio tresao sam se od umora, ali bio sam sretan. Sada je moj život završen’

POPULARNA BOŽIČNA ZVIJEZDA

Raste pola godine, a za Božić uvijek procvjeta

u iznosu od 45 eura

Podravska općina uskoro počinje s podjelom vrijednih poklon bonova umirovljenicima

POTVRDILI IZ HŽ-A:

Zbog izgradnje pothodnika dio državne ceste dva će mjeseca biti zatvoren za sav promet

OPĆINA KALINOVAC:

Komunalni redar vrši kontrolu čišćenja snijega, izbjegnite novčane kazne

Upišite pojam koji želite pretraživati