Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije
razigran i rastrčan iako se uvelike razlikuje od ostalih pasa

FOTO/VIDEO Tronožni psić Jacky pravi je lajavi veseljak!

Ovaj tekst je objavljen u tiskanom izdanju Podravskog lista

Ako ste kojim slučajem prolazili Krešimirovom ulicom u Starigradu, kućnog ljubimca Jackyja teško ste mogli ne zamijetiti. Ne samo zbog ljepote i razigranosti, već činjenice da dvorištem, ali i okolnim bregom trčkara na tri noge. Nema prednju lijevu, ali to ga ne ograničava u životnim radostima, u što smo se i sami uvjerili. Jacky je trogodišnja maza i ljubimac obitelji Grgičin, kod kojih je slučajno završio prije otprilike dvije i pol godine.

– Kada smo ga udomili imao je nekoliko mjeseci. Bio je kod jedne naše poznanice, no mojem se mužu dopao na prvu i tako je završio kod nas. Odmah nas je prihvatio, bio je jako razigran, a onda se uskoro dogodila nesreća koja mu je promijenila život – priča nam Marija, pojašnjavajući situaciju u kojoj je ostao bez prednje nožice.

– Našao je rupu u ogradi i za kćerkom Ivanom izletio na cestu bez da je provjerio može li sigurno proći. Baš u tom trenutku naletio je automobil, a Jacky pred njega. Srećom, udarac nije bio prejak i ostao je živ, ali posljedice su odmah bile vidljive. Čuli smo da cvili, došepao je nazad u dvorište i vidjeli smo da mu je noga strgana, nije mogao stati na nju. Stavili smo ga u auto i odveli veterinaru, koji je sanirao ranu i rekao da treba pričekati jedno vrijeme, jer mu se noga možda vrati na mjesto. Nažalost, to se nije dogodilo. Vukao je nogu, raskrvario ju je nekoliko puta i onda je veterinar rekao da je najbolje amputirati je. To je i učinio. Bio je to šok za nas, vjerojatno i za Jackyja, ali druge u tom trenutku nije bilo – prisjeća se Marija onoga što se dogodilo prije dvije godine. Bio je još uvijek vrlo mlad, prije toga i razigran, cijeli život bio je pred njim i bilo im je jako žao što su ga morali takvoga gledati. No Jacky je očito imao drugačije planove i samo nekoliko dana nakon što je ostao bez prednje noge vratio se starim radostima.

– Začudilo nas je koliko se brzo oporavio. Već nakon par dana izgledao je kao da se ništa nije dogodilo. Počeo je lagano trčkarati dvorištem, skakati po nama i tu je počeo njegov, da se tako izrazim, novi život – naglasila je. Dvije godine kasnije, tronožni Jacky posljedice operacije ne osjeti, iako ga je pomalo neobično gledati dok na tri noge skakuće dvorištem. S jezikom vani i mašući repom, skakao je po nama kao da se oduvijek poznajemo, a pred objektivom našeg fotoreportera ponašao se kao pravi pozer.

– To vam je slika i prilika našeg Jackyja. Sve voli, ne srami se, jako je razigran i stalno bi nekud jurio. Ponekad ga pustimo van iz dvorišta da se rastrči po bregu, ali uvijek se vrati, jer zna da će za nagradu dobiti hranu. Obožava se voziti i u autu. Dok idemo u gorice on je obavezno s nama, trči na sve strane, istražuje i uopće nemamo brigu zbog njega. Naučili smo ga nekim osnovama ponašanja, ali ponekad je i neposlušan pa ga možeš dozivati koliko hoćeš, ali on će se u dvorište vratiti tek kada se rastrči. To što ima tri noge njemu nimalo ne smeta, pravi je veseljak. Ta jedna prednja mu je sve, s njom komunicira, da se tako izrazim i mi smo, baš kao i on, već navikli na sve to – poručila je Marija za kraj.

FOTO/VIDEO Nikola Wolf

Halo, Podravski!

Imate priču, vijest, fotku ili video?
Nešto vas muči ili želite nešto/nekoga pohvaliti?
Javite nam se!

Podravec koji je rušio i gradio četiri države

FOTO U Zagrebu sahranjen Josip Manolić

KORISNE INFORMACIJE

U ovim slučajevima dijete ima pravo na obiteljsku mirovinu

novčano je kažnjen

BMW-om bježao policiji, počinio pet prekršaja

požar u pitomači

FOTO Vatra progutala drvarnicu, zahvatila dio obiteljske kuće

PLINSKI TOPOVI GRUBO UTJEČU NA KVALITETU NJIHOVA ŽIVOTA

VIDEO Legrađani na rubu živaca: “Ne možemo spavati, djeca nam imaju tikove, a kokoši su prestale nesti jaja”

korisne informacije

Evo tko sve ima pravo na dječji doplatak


Search

Upišite pojam koji želite pretraživati