Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije
CVJETNA SE ŠIRI, PODUZETNIK IZ VARAŽDINA ZA 80 TISUĆA EURA KUPIO DVIJE PARCELE

Grade se nove zgrade, a u planu su i obiteljske kuće

Ovaj tekst je objavljen u tiskanom izdanju Podravskog lista

Nakon što smo u prošlom broju Podravskog lista pisali da je grad napokon prodao atraktivnu parcelu uz rotor na Peteranskoj cesti, gdje bi se trebala graditi benzinska, praonice za kamione ili manja hala, proteklog se tjedna trgovalo i na drugoj strani Koprivnice. Naime, na javnoj licitaciji prodane su dvije stambene parcele u Cvjetnoj ulici, neposredno uz biciklistički pothodnik, odnosno željezničku prugu. Riječ je o susjednim parcelama veličine 1183, odnosno 1113 metara kvadratnih, koje su se prodavale po početnim cijenama od 39.300 i 37.200 eura. Kupio ih je poduzetnik iz Varaždina, vlasnik tvrtke Auto-Mak d.o.o., koji je za obje livade izdvojio 80.100 eura.

Prva, nešto veća, prodana je za 100 eura više od početne cijene, dok se za drugu, koja formalno spada pod Ulicu Ruđera Boškovića, licitiralo i ona je otišla za 40.800 eura, odnosno 3600 eura više od početne cijene. Đenis Sambol, iz gradskog Odjela za upravljanje nekretninama, otkrila nam je da su bila dva zainteresirana kupca i oba su prije licitacije uplatila jamčevinu za obje nekretnine. Inače, riječ je o parcelama koje su u prodaji već otprilike tri godine, no krajem prošle mijenjali su natječaj, odnosno kune konvertirali u eure i ponovno ga objavili na službenoj gradskoj stranici, što je urodilo plodom. Sambol nam je pojasnila da je urbanističkim planom detaljno obrazloženo što se na te dvije čestice može graditi.

– Dakle, može se graditi manja zgrada do šest stanova, odnosno, podrum, prizemlje i dva kata, koeficijent izgrađenosti je 35 posto (35 posto parcele može biti pod zgradama) i ne mogu se graditi pomoćne zgrade. Novi vlasnik toga je svjestan, a dalje je sve na njemu – pojasnila nam je Sambol.

Inače, odmah uz te parcele dvije zgrade već se grade. Točnije, jedna je praktički gotova, a za drugu su postavljeni temelji, što znači da se i taj dio grada prema pruzi širi i da ćemo dobiti novi kvart, što je želja gradskih čelnika. Preciznije rečeno, on već postoji, jer je prije nešto više od tri godine Grad tamo prodavao zemljišta po povlaštenim cijenama, koja su odmah otišla. Šest mladih obitelji pokupovalo je parcele, izgradilo kuće i živi se već punim plućima, a osim što će tamo uskoro niknuti četiri zgrade (jedna već je), plan je i dodatno širiti kvart obiteljskim kućama. Na tome se već radi, grad je u vlasništvu 20-ak parcela, koje bi se kroz godinu dana mogle naći u prodaji. Imovinsko-pravni odnosi riješeni su i radi se projekt za cestu, koja će se spojiti na postojeću. Više detalja otkrio nam je Dejan Mihalec, viši savjetnik za građenje iz Upravnog odjela za izgradnju grada.

– Ove godine napravit ćemo projektnu dokumentaciju i ishoditi građevinsku dozvolu za cestu i pješačko-biciklističke staze, a nakon toga idemo u prodaju zemljišta za obiteljske kuće. Jasno, cesta je preduvjet kako bi si potencijalni kupci mogli voziti materijal za izgradnju na parcele. Također, mali parkić, odnosno dječje igralište već se uređuje, a u programu gradnje za ovu godinu je pješačka staza u Cvjetnoj ulici, kako bi se povezao kvart. Dakle, širimo taj dio grada – poručio je Mihalec. Zemljišta bi se, doznajemo, opet trebala prodavati po povlaštenim cijenama, tako da će interes građana, kada na to dođe red, zasigurno postojati, a ne smijemo smetnuti s uma ni činjenicu da bi se tamo jednog dana trebala graditi i Srednja škola pa će trenutno miran dio grada dodatno živnuti.

FOTO Nikola Wolf

Halo, Podravski!

Imate priču, vijest, fotku ili video?
Nešto vas muči ili želite nešto/nekoga pohvaliti?
Javite nam se!

Podravski na mjestu događaja

UPRAVO Teška prometna nesreća na Podravskoj magistrali, muškarac prevezen u bolnicu

DIREKTORICA SANJA GARAJ MILOŠ I DIZAJNER MARKO HRASTOVEC O NOVOM VIZUALNOM IDENTITETU PODRAVKE

VIDEO “Na logotipu smo u tajnosti radili više od godinu dana i veseli nas pozitivan odjek javnosti”

Obavijest za potrošače

U prehrambenom proizvodu pronašli biljku koja može biti štetna za zdravlje

konkretni planovi za unaprjeđenje visokog školstva u koprivnici

Šest milijuna eura za povezivanje inovacija, znanosti i gospodarstva

Podravski na mjestu događaja

UPRAVO Zapalio se Renault u centru Koprivnice

PROBLEM S KOJIM SE BORI GODINAMA

FOTO Davorka: “Bez maramice ne mogu ni do trgovine, a živim samo 10 minuta od centra”

Search

Upišite pojam koji želite pretraživati