Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

Križevačkim kulturnim ustanovama 130.600 eura za brojne zanimljive programe

Kako doznajemo, Gradska knjižnica Franjo Marković Križevci, Gradski muzej Križevci i Pučko otvoreno učilište putem natječaja Ministarstva kulture i medija osigurale su ukupno 130.599,25 eura kojima će značajno unaprijediti svoj rad i kulturnu ponudu.

-Gradskoj knjižnici za financiranje odobreno šest programa ukupne vrijednosti 56.274,47 eura. Opremit će i nadograditi novo kombi vozilo nabavljeno prošle godine za potrebe bibliobusne službe, nabavit će informatičku opremu za računalnu učionicu, knjižnu i neknjižnu građu kako za bibliobus tako i za knjižnicu, financirat će se rad dramske družine „Kolibrići“ kao i program „Putujuće dječje čajanke“ koji će se provoditi u vrtićima i područnim školama u cilju poticanja čitanja kod djece od najranije dobi – doznajemo u Gradu Križevcima.

Gradskom muzeju za financiranje je odobreno četiri programa ukupne vrijednosti 21.235,66 eura. Financirat će se cjelogodišnji izložbeni program koji uključuje izložbu „Muzej i grad – u prostoru i vremenu“ i program stručnih događanja „Suvremena početnica: Uvod u umjetničku lektiru“. Pored toga, financirat će se konzervatorsko-restauratorski radovi na gradivu Gradskog muzeja kao i izmjena elektroinstalacija i rasvjete u zgradi Gradskog muzeja i Likovne galerije.

-Pučkom otvorenom učilištu odobreno je 53.089,12 eura od čega se 13.272,28 eura odnosi na radove kojima će se urediti Podrumska dvorana Hrvatskog doma čime se, nakon obnove Velike dvorane, nastavlja ciklus ulaganja u Hrvatski dom. Ostatak, 39.816,84 eura odobreno je za nabavu prijenosnog suvremenog kina kojim će se povećati broj i kvaliteta projekcija te omogućiti prikazivanje najnovijih filmova u sklopu manifestacije „Robin ljetno kino“ – pojasnili su u Gradu.

FOTO Ilustracija

Facebook
Twitter
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI