Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

Majstor bluesa Tony Lee King nastupa u restoranu K Franzu!

Rezervirajte ovaj petak za neponovljivo iskustvo i u to u Koprivnici. U restoranu K Franzu nastupa blues naš glazbenik svjetskog glasa Tony Lee King! Koncert je Lee King i njegova trija najavljen je za 21 sat.

Dodajmo i kako će tijekom blues večeri biti organiziran i 12. tradicionalni glazbni Pub Kviz s vrijednim nagradama, a bit će posvećen preminulim blues velikanima, najavljuju organizatori iz Bluzz kluba Koprivnica! I ne samo to, pripremaju i niz ostalih glazbenih poslastica u “Franzu”. Više čitajte sljedećem tiskanom broju Podravskog lista i na portalu podravski.hr

Tony Lee King (Antonio Čulina) je u bogatoj dugogodišnjoj karijeri objavio šest albuma te svirao brojne koncerte i festivale u mnogim europskim zemljama: Francuskoj, Engleskoj, Italiji, Njemačkoj, Švicarskoj, Austriji…  Kao predstavnik hrvatske, nastupio je i na najvećem svjetskom blues natjecanju, “International Blues Challenge-u”, u kolijevci bluesa, Memphisu.

Legendarni Boško Petrović bio je prvi koji je prepoznao Tonyjev talent, objavio mu debitantski album te mu pružio priliku da se predstavi široj javnosti u Zagrebu i cijeloj Hrvatskoj. Tony je snimio i duet s Neletom Karajlićem na pjesmi „Stanje šoka“, koja je objavljena na albumu „Dok čekaš sabah sa šejtanom“ grupe Zabranjeno pušenje. Dražen Vrdoljak, jedan od najznačajnijih glazbenih kritičara, još je 2000. godine Tony Lee King-a nazvao “hrvatskim glasnogovornikom bluesa”. Uz mnogobrojne ljubitelje bluesa, glazbene kritičare te radijske urednike diljem svijeta, njegovu virtuoznost prepoznala je i struka – Tony Lee King je početkom 2021. godine primio veliko priznanje od Hrvatskih blues snaga – dobitnik je godišnje nagrade za povijesni doprinos hrvatskoj blues sceni.

Dodajmo i kako je diskografska kuća Bluesman Music predstavila novi CD album blues virtuoza Tony Lee Kinga! Album “Early Years London” sadrži devet kompozicija, a snimljen je u Londonu u ranoj fazi Tonyjeve karijere. Zanimljivo, kao mladić je Tony prodao cijeli namještaj iz svojeg stana kako bi financirao snimanje debitantskog albuma “The King of Rock’n’Roll”. Njegova majka, logično, nije bila najsretnija Tonijevim potezom pa se Tony ubrzo našao u Londonu u potrazi za ispunjenjem sna. Tamo je nastupao u brojnim klubovima te snimio album.

Carlsberg Croatia d.o.o., Bluzz klub Koprivnica i pivnica „K Franzu““pozivaju Vas na:

Koncert Tony Lee King Trio i 12. glazbeni kviz “In Memoriam”

Datum i vrijeme: Petak, 02.09.2022. u 21,00 h

Mjesto: pivnica „K Franzu“, Ulica Hrvatske državnosti 10, Koprivnica

U pauzi koncerta održati će se 12. glazbeni kviz koji smo posvetili preminulim blues i blues rock glazbenicima. Pitanja zaista neće biti teška, a očekuju vas vrijedne nagrade.

U kvizu mogu sudjelovati svi gosti, nije potrebna kotizacija, dovoljno se je prijaviti prije početka kviza.

Veselimo se vašem dolasku, želimo puno sreće u kvizu i dobru zabavu!

Detalj s jednog od kvizova

Halo, Podravski!

Imate priču, vijest, fotku ili video?
Nešto vas muči ili želite nešto/nekoga pohvaliti?
Javite nam se!

Snimio čitatelj

FOTO U Golu je stigla prva roda!

OPET KOMADIĆI METALA

Lidl povlači popularni prehrambeni proizvod i vraća kupcima novac

KAMO U NEDJELJU?

Ladies night na Bazenima Cerine

TRAŽITE POSAO?

Možda je ovo idealna prilika za Vas!

savjeti koji će vam uskoro trebati

Ovaj kukac može napraviti ogromnu štetu u vrtu, ali postoji način kako ga se zauvijek riješiti

RADOVI U TIJEKU

Građani se idućih mjesec dana neće moći parkirati ispred dječjeg vrtića

Search

Upišite pojam koji želite pretraživati