Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije
SAVJETI

Posadite li krastavace pored ove biljke urod bi vam mogao propasti

Krastavci su biljka koju nikad ne bi smjeli saditi pokraj bosiljka. Naime, više od 90 posto ovog povrća upravo je voda i tu nastaje problem jer može iz zemlje “popiti” svu vodu i tako naštetiti bosiljku koji bi mogao patiti. No, pored toga, krastavac zbog svog sastava može preuzeti aromu susjednih biljaka, a to je pogotovo problem kad je u pitanju vrlo aromatična, začinska biljka, kakva je bosiljak. Drugi problem kod sadnje ovih biljaka u blizini, je širenje bolesti plemenjače, a pored toga, mnogi vrtlari tvrde kako sadnja krastavca i bosiljka u neposrednoj blizini može značajno smanjiti njihov urod, piše Housedigest.

Biljke u vrtu utječu jedna na drugu jer luče fitoncide. Biološke tvari koje djeluju na cjelokupan životni proces biljaka. Oni mogu uništiti bakterije i gljivice, otrovati gliste ili kukce, ali i potaknuti ili blokirati rast susjednih biljaka. Upravo su ove tvari razlog zašto je vrt važno planirati i biti oprezan pri odabiru mjesta za sjetvu ili sadnju pojedinih povrtlarskih kultura, piše Agroklub.

S druge strane, postoje biljke koje su krastavcu dobri susjedi, poput kupusnjača, luka, graška, peršina, komorača, kopra i mnogi drugih.

FOTO arhiva

Moglo bi vas zanimati…

Halo, Podravski!

Imate priču, vijest, fotku ili video?
Nešto vas muči ili želite nešto/nekoga pohvaliti?
Javite nam se!

SAVJETI

Zalijte cvijeće kombinacijom ovog ulja i vode i gledajte kako buja

MEĐUNARODNO NATJECANJE ZBOROVA U ŠIBENIKU

FOTO Đurđevčice osvojile zlatnu nagradu žirija

DRŽAVNA SMOTRA

FOTO Puhački orkestar DVD-a Đurđevac ponovno najbolji

Stanovnike očekuje bogat program

Općina Kloštar Podravski slavi svoj dan 

SAVJETI

Ova biljka najbolje štiti vrt od raznih bolesti

VELIKI USPJEH

Koprivnički izviđači državni prvaci


Search

Upišite pojam koji želite pretraživati