Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije
Križanje Mihanovićeve, Cvjetne i Grgura Karlovčana DOBILO NOVO RUHO

Po gradu imamo dvoznamenkasti broj rotora. Novi su u najavi i to već ove godine

Ovaj tekst je objavljen u tiskanom izdanju Podravskog lista

Kao što smo to sredinom veljače najavili, Koprivnica je ovih dana dobila novi rotor. Iscrtan je i označen na križanju Mihanovićeve ulice s Cvjetnom, odnosno Grgura Karlovčana. Riječ je o ulicama koje su do nedavno bile raskopane zbog aglomeracije, no sad su u novom ruhu, a nova je i prometna signalizacija. Prvih dana građani su bili iznenađeni, odnosno zbunjeni, neki su čak prolazili preko crvenog kruga na cesti, no kako su postavljeni rubnjaci, tako se i situacija normalizirala. Nema dvojbe da će prometovanje ovim dijelom grada sada biti lakše, jednostavnije, ali i sigurnije, pogotovo kada znamo da se kvart u Cvjetnoj širi. Također, u istoj će se ulici uskoro izgraditi i pješačko-biciklistička staza.

Što se tiče samih rotora, diljem grada sad ih već imamo u dvoznamenkastom broju, a novi su u najavi i to već ove godine. Naime, Grad je pokrenuo javnu nabavu za izgradnju rotora kod Auto kluba, odnosno na spoju Ulice Ivana Mažuranića sa Starogradskom i Špoljarskom. Radovi na istom, kazali su nam u Gradu, počet će u ljetnim mjesecima, najvjerojatnije u srpnju, i završiti do kraja godine. S obzirom na to da je riječ o vrlo prometnoj ulici koja izravno vodi prema centru grada, promet se za vrijeme radova ne bi trebao skroz zatvarati, ali moguće su privremene regulacije. Izgradnja rotora na tom frekventnom križanju, koje je zbog brojnih nesreća označeno kao problematično, olakšat će svima, prvenstveno onima koji iz Mažuranićeve i Špoljarske izlaze na glavnu, prilično nepreglednu cestu.

Moglo bi vas zanimati…

FOTO Sonja Badalić

Halo, Podravski!

Imate priču, vijest, fotku ili video?
Nešto vas muči ili želite nešto/nekoga pohvaliti?
Javite nam se!

MISLI NA ZDRAVLJE

Kažu da je ova voćka razlog zašto najzdraviji ljudi na svijetu ne znaju za rak i žive sto godina

KORISNE INFORMACIJE

Evo tko sve ima pravo na ortopedsko ili drugo pomagalo

TEŽAK sudar sinoć na Podravskoj magistrali

FOTO/VIDEO Strašna prometna nesreća prilikom izvanrednog prijevoza. Vozač (44) teško ozlijeđen

radi se novi plinovod u dužini 320 metara

FOTO Tek asfaltiranu ulicu već raskopali, stanari u nevjerici

PROMETNA NESREĆA KOD SOKOLOVCA

Sudarila se dva vozila, ozlijeđen 46-godišnjak

TU, POKRAJ NAS

VIDEO Štef kukuruz nije pobrao od jesenas: “Sad se najbolje osušio, baš kak’ pajceki vole!”


Search

Upišite pojam koji želite pretraživati