Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije
IVANČANI DOBIVAJU BICIKLISTIČKU STAZU KOJU ZAZIVAJU GODINAMA

VIDEO Spomenka: “Napokon! Sva su mjesta, osim našeg, već povezana s gradom”

Tko čeka, taj i dočeka! Ova narodna poslovica mogla bi se pokazati točnom kada su u pitanju mještani Koprivničkog Ivanca, koji godinama zazivaju biciklističku stazu od sela do grada. Dionica duga otprilike dva kilometara u prilično je lošem stanju za vozače automobila, a o svima ostalima da i ne pričamo. Posebno biciklistima, kojih je mnogo, a koji na cesti nerijetko riskiraju život zbog onih koji bezglavo jure autima, a od kojih se nemaju kamo skloniti. Međutim, i tom bi problemu ove godine trebao doći kraj, barem tako tvrde oni koji su zaduženi za izgradnju grada. Pročelnik Tomislav Golubić otkrio nam je da će pješačko-biciklističku stazu početi raditi u ljeti i završiti u aktualnoj godini.

– Svjesni smo da je to nešto što mještani Koprivničkog Ivanca zazivaju jako dugo, a iako se o tome pričalo godinama, uvijek su se na putu našle neke prepreke. Sad ih više nema i radovi u dužini 1800 metara počet će ovo ljeto. Čekali smo da Cengiz napravi sve svoje što se tiče novog raskrižja prema Koprivničkom Ivancu, to je sad više-manje privedeno kraju i čim to prilike omoguće, radnici Kominga prionut će poslu. Da budemo precizniji, počet će čim aglomeraciju privedemo kraju, jer o problemima s radnog snagom stalno pričamo. Aglomeracija bi trebala biti gotova do 30. lipnja, nakon toga sele na taj projekt prema Koprivničkom Ivancu i računamo da ga dovrše ove godine – rekao nam je Golubić i otkrio malo više detalja.

Staza kao prema Herešinu

– To je dosta duga dionica na kojoj ni cesta nije u najboljem stanju pa je plan da i nju uredimo i proširimo. U prvom dijelu napravili bismo proširenje kolnika s trakom za bicikliste i pješake, na način kako imamo prema Herešinu. Dakle, kolnik bi se proširio i iscrtao prostor za bicikliste i pješake. To se odnosi na ovaj dio gdje nema kuća. Tamo gdje počinju kuće ići će klasična staza s visokim rubnjacima i kako to već ide. Ta staza spojit će se s onom postojećom u Koprivničkom Ivancu – pojasnio je. Novoj stazi vesele se i Ivančani, koji biciklom redovito odlaze put grada. Takvih je mnogo i u samo nekoliko minuta koliko smo proveli na ulazu u ovo prigradsko naselje pored nas je prošlo njih desetak. Među njima i Spomenka, koja je svakodnevno na ovoj ruti.

– Ne znam ništa o tome, ali ako je istina to što kažete, onda napokon. Pa sva su mjesta okolo Koprivnice stazom povezana s gradom osim nas. Eto, i Peterančani je imaju od nedavno, samo mi ne. To je nešto što priželjkujemo godinama, jer se svakodnevno izlažemo opasnosti na tom dijelu do Koprivnice. Mnogo nas ide na posao, ima i onih koji u grad idu nekim drugim poslom i vjerujem da se svi jednako veselimo toj stazi. Samo da opet ne bude samo obećanje, jer toga smo se već naslušali – poručila je Spomenka te upozorila na još jedan problem na tom dijelu ceste.

Rasvjeta važnija od staze

– Nadam se da će sukladno sa stazom postaviti i rasvjetu, koja nam je čak i važnija od biciklističke staze. Ta prometnica je niska, nalazi se između polja i uvijek je magla, pogotovo kod mostića. Tamo je katastrofa voziti po noći, ništa se ne vidi i vozači automobila moraju biti jako oprezni. Zato i kažem da nam je rasvjeta još važnija. Ako ćemo sad sve to dobiti u kompletu, nitko sretniji od nas – zaključila je Spomenka, s kojom se složio i Borna.

– Ma samo neka rade. Ovim putem svaki dan idem na posao i s njega i dobro znam koliko je promet velik na tom potezu. Toga su svi svjesni i malo je čudno da se staza nije i ranije napravila, ali bolje ikad nego nikad, samo da je što prije naprave – poručio je ukratko i Borna i otišao svojim putem. Tako bi Ivančani ovu godinu mogli pamtiti po dobrome. Ne samo da su dobili novi, moderniji i, prije svega, sigurniji ulaz prema naselju s vrlo prometne Ulice Ivana Česmičkog, već im se smiješi i nova staza koja bi Koprivnički Ivanec u svakom pogledu povezala s Koprivnicom.

FOTO/VIDEO Nikola Wolf

Halo, Podravski!

Imate priču, vijest, fotku ili video?
Nešto vas muči ili želite nešto/nekoga pohvaliti?
Javite nam se!

okrutnost prema nedužnim životinjama

Netko bezdušan ostavio je psiće u šumi da umru od gladi, Kristian ih je spasio i traži im novi dom

[FELJTON] STOLJEĆE JOSIPA MANOLIĆA 3. DIO

Kako je Manolić planirao likvidirati poglavnika Pavelića

skulpture za turističku atrakciju u Lici

VIDEO Petar: “Moj sokol, vukovi i hrvatski grb krasit će dolinu rijeke Gacke”

MISLI NA ZDRAVLJE

Ova prekrasna biljka ima antikancerogeno djelovanje

Prijevara u tijeku

Hrvatska pošta ima važnu obavijest za sve građane!

PROMETNA NESREĆA NA PODRAVSKOJ MAGISTRALI

FOTO Vozačica (67) oduzela prednost motociklistu, oboje završili u bolnici


Search

Upišite pojam koji želite pretraživati