Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

Produženi boravak u Koprivnici: Radići čekaju Ministarstvo, a Nemčići prirodni “odljev”

Nakon uvođenja jednosmjenske nastave u dvije koprivničke osnovne škole, u OŠ Đuro Ester te OŠ Podolice, u navedenim ustanovama s početkom novog polugodišta krenuo je i produženi boravak. Usluge produženog boravka koristi ukupno 60-ero djece nižih razreda.

– U školi Đuro Ester uslugu koristi 28-ero djece, a u školi Podolice 32-oje. Djeca su raspoređena u dvije grupe, polaznici prvih i trećih te drugih i četvrtih razreda – doznajemo u Gradu Koprivnici.

Učiteljice će s djecom raditi na pisanju zadaća, obrađivanju redovitog gradiva, a aktivno vrijeme provodit će kroz igru i razne sportske aktivnosti. Mjesečni trošak produženog boravka roditelji će snositi u iznosu od 40 eura mjesečno uz dodatna dva eura za obrok po danu, dok je Grad Koprivnica u proračunu za 2023. godinu za tu namjenu  osigurao 61 tisuću eura. Ovom uslugom Križevcima i Đurđevcu pridružilo se i sjedište Koprivničko-križevačke županije.

– Jako smo zadovoljni, dosad smo plaćali produženi boravak u privatnom aranžmanu koji je više nego triput skuplji. Bilo nam je i tamo ok, no sin je morao pješice od škole do boravka, a sad ostaje na jednom mjestu – kazala nam je majka jednog od Esterovih drugašića.

Jedine dvije škole u kojima još uvijek nema produženog boravka su one u kojima nema jednosmjenske nastave, škola Braća Radić te A. N. Gostovinski. Kako smo već pisali, uvođenje jednosmjenske nastave u Radiću ovisi o projektu dogradnje škole. Škola praktički ima osigurana sredstva iz Nacionalnog plana otpornosti, a javni natječaj trebao je biti objavljen još protekle godine. U Ministarstvu su najavili najesen objavu tendera, međutim, kako doznajemo, još uvijek nije raspisan, a ne zna se ni kada bi do toga moglo doći. U Radiću, inače jednoj od učenicima najbrojnijih hrvatskih osnovnih škola, nestrpljivo očekuju pokretanje ovog ključnog projekta za daljnje planove.

– Ne znamo, mi čekamo. Još uvijek nema informacija – potvrdio nam je ravnatelj OŠ Braća Radić Krešo Grgac koji ističe da je to osnovni uvjet za jednosmjensku nastavu i uvođenje produženog boravka. Što se tiče A. N. Gostovinski, oni su otvaranjem Podolica izgubili dio učenika, a očekuju kako će prirodnim „odljevom“ kroz nekoliko godina, pogotovo upisom u prve razrede – dobiti potrebne kapacitete za uvođenje jednosmjenske nastave. Tek tada bi mogli planirati i uvođenje produženog boravka.

FOTO Grad Koprivnica

Halo, Podravski!

Imate priču, vijest, fotku ili video?
Nešto vas muči ili želite nešto/nekoga pohvaliti?
Javite nam se!

nakon rekordnih godina, vemo tradeu pali prihodi i dobit

Blagus: Cijela branša imala je pad prihoda, a radna mjesta su sigurna

DAN ŠKOLE

FOTO Kloštranski školarci razveselili roditelje

[BITKA ZA KOKOŠI] Spor između udruge i saveza oko priznanja zahtjeva za izvornost pasmine ne prestaje unatoč odbačenim kaznenim prijavama

Milan Mišir: “Poginut ću ako treba, ali ću kukmicu vratiti u Križevce”

SVEČANOST

FOTO Đurđevački osnovci proslavili Dan škole

Uskoro ih neće biti, pa nek' o njima barem ostane sjećanje na internetu

VIDEO Koprivnički profesor geografije biciklom obišao 37 sela u kojima živi manje od 50 ljudi

MISLI NA ZDRAVLJE

Ovo je najmoćniji prirodni antibiotik: Za pripremu su vam potrebna samo dva sastojka


Search

Upišite pojam koji želite pretraživati